Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het RIVM of op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Hier vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, speelt de vraag op of dit gevolgen heeft voor de sport(verenigingen) in Rotterdam.

Verenigingen die vragen hebben over het doorgaan van wedstrijden en evenementen kunnen hiervoor de site en sociale media van hun sportbond raadplegen. De sportbonden laten zich op hun beurt adviseren door het RIVM en NOC*NSF.

Basishygiëne

We raden sporters, vrijwilligers en toeschouwers aan een goede basishygiëne te hanteren. Het advies van het RIVM luidt (op 12 maart) als volgt:

Meer en actuele informatie lees je op de site van het RIVM.

Wil je als vereniging meer doen?

  • Bespreek met de tegenstander hoe je samen omgaat met het schudden van handen rond de wedstrijd.
  • Zorg voor alcoholdesinfectie bij de wasbakken op jouw vereniging.
  • Maak deurklinken en andere attributen die door vele handen gaan wat vaker schoon.
  • Communiceer de adviezen rond basishygiëne via jouw clubkanalen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedscoördinator van jouw vereniging. De gebiedscoördinator of expertadviseur lossen samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Frank Vermeulen

Frank Vermeulen

Combinatiefunctionaris basketbal