De voetbalstrijd werd op zondag 28 april niet alleen uitgevochten tussen de eerste teams van Feyenoord en Heracles Almelo. Voorafgaand aan het eredivisieduel speelden ook de grootste talenten van schoolsportverenigingen namens Feyenoord, Excelsior en Sparta tegen elkaar. De inzet was, voor het vierde jaar op rij, de Stadsderby Cup. De jonge talenten die uitkwamen voor Feyenoord mogen zich dit jaar de winnaar van de Stadsderby Cup noemen.

De cup is een traditie die jaarlijks moet uitwijzen welk deel van de stad de grootste voetbaltalenten herbergt. De ‘SSV-talenten’, tussen de tien en twaalf jaar oud, zijn afkomstig van alle Rotterdamse schoolsportverenigingen die voetbal aanbieden. Zij acteerden in De Kuip terwijl de eerste supporters van Feyenoord-1 het stadion binnenkwamen. Directeur Gert-Jan Lammens van Rotterdam Sportsupport overhandigde na afloop de beker waan de winnaars. Alle spelertjes bezochten vervolgens de eredivisiewedstrijd.

Feyenoord, Excelsior en Sparta zetten zich in voor de Rotterdamse schoolsportverenigingen. De drie organisaties uit het betaald voetbal geven onder meer clinics en trainingen om bewegingsarmoede aan te pakken en schoolprestaties te bevorderen. Rotterdam kent inmiddels 21 schoolsportverenigingen. Rotterdam Sportsupport koppelt met dit project sportverenigingen aan scholen, zodat kinderen – uit voornamelijk ‘sportarme wijken’ – dichtbij huis kunnen sporten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen