Inhoud

Veel vrijwilligersorganisaties vinden het belangrijk om een jeugdkamp te organiseren. Een kamp kan een afsluiting van een jaar zijn of een activiteit die een traditie geworden is. Soms kan een kamp een goede manier zijn om een groep kinderen of jongeren hechter te maken. En voor sommige kinderen is een kamp de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je aan denken? Welke valkuilen zijn er? Wat doe je op zo’n kamp behalve fietsen en zwemmen? Hoe bouw je het programma op en hoe vlecht je opvoedende en inhoudelijke elementen in in je kamp? Groepsleiding die van plan is dit jaar een kamp te organiseren, wordt aanbevolen aan deze cursus deel te nemen.

Aan de orde komen:

• Jaarplanning en begroting maken

• Geschikte accommodatie vinden

• Veiligheidsprotocollen

• Omgangsregels tijdens het kamp

• Communicatie met de kinderen en ouders

• Maken van een kampprogramma

• Omgaan met heimwee, bedplassen en ‘lastig gedrag’

Resultaat

Na deze cursus weet je meer over de praktische en inhoudelijke kanten van het organiseren van een jeugdkamp. Je hebt handvatten gekregen voor de planning, financiën en het draaiboek. Je hebt tips gekregen voor de omgang met kinderen en het maken van een programma. Je hebt een aantal onderdelen van je eigen kamp alvast op een rij. Wie alle avonden aanwezig is, ontvangt een deelnamecertificaat.

Praktisch

Voor : vrijwilligers die met jeugd werken van 4 tot 18 jaar

Wanneer : dinsdag 17, 24 en 31 januari 2012, 19.30 – 22.00 uur

Waar : Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam

Kosten : € 7,50 vrijwilligers, € 75,- beroepskrachten, contant

Opgave : j.vanderpol@deheuvel.nl, 010 413 21 00 voor 10 januari 2012

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie