Gileny startte vorig schooljaar via de Schoolsportvereniging (SSV) met hockey. Binnen een jaar ontpopte de altijd vrolijke meid zich tot een ware teamplayer. Juf Rianne merkt duidelijk het verschil: Gileny is binnen haar klas een verbinder en helpt andere kinderen waar mogelijk. Maar ook thuis merken ze dat hockeyen bij Tempo ‘34 haar goed doet.

‘Via Schoolsportvereniging Tarwewijk ging ik op hockey en nu ga ik nooit meer stoppen’, antwoordt Gileny op de vraag waarom ze lid is geworden van hockeyvereniging Tempo ‘34. De proeftrainingen aan het begin van het schooljaar maakten haar enthousiast. Bovendien voelde de Schoolsportvereniging, waarbij sportverenigingen naar de wijk komen, vertrouwd. Haar moeder wist dat Gileny zelfstandig naar de trainingen kon lopen en dat het in de buurt was. Ook gaf de proeftraining van Juf Ginny een fijn en warm gevoel. Gileny was blij dus na de proeftraining heeft zij Gileny direct ingeschreven.

Samenwerken
De redenen om te gaan sporten waren voor Gileny anders. ‘Ik wilde lekker fit worden en calorieën verbranden en dat gaat door elke week te hockeyen heel goed. Ook heb ik geleerd om samen te spelen en samen te werken met andere kinderen en heb ik heel veel vrienden gemaakt.’ Daarnaast is haar motoriek verbeterd. Wekelijks sporten heeft haar niet alleen fitter gemaakt, maar ze is ook een topper in het inpassen van de bal naar een speler. ‘Aanvallen is mijn sterkste punt, dat vind ik ook erg leuk om te doen.’

Teamspeler
Door de sporttrainingen is Gileny in haar gedrag veranderd. Thuis, maar ook op school, werpt het wekelijks sporten zijn vruchten af. Ze was altijd een vrolijke meid, maar soms wat gesloten in contacten met andere kinderen en op zichzelf gesteld. Juf Rianne merkt deze verandering in de klas heel goed. ‘Sinds de hockeytrainingen is Gileny een echte teamspeler in mijn klas. Ze houdt meer rekening met kinderen en probeert kinderen die op een of andere manier aandacht nodig hebben te helpen. Ze is een zorgzaam kind en durft dit nu ook echt in de klas te laten zien.’

Positieve boost
Vorig jaar is Gileny met andere kinderen die via de SSV hockeyen, en met een aantal ouders, naar een hockeyinterland geweest. Dat vond ze geweldig. Het heeft ook een positieve boost gegeven aan het gezin. Samen met je kind naar een sportevenement is natuurlijk erg leuk, vooral als dit niet vaak mogelijk is. Het heeft de hele hockeygroep meer binding gegeven en ook ouders waren enthousiast. Als Gileny de vraag krijgt of ze blijft sporten bij de SSV dan is het antwoord overduidelijk ‘ja’.

Schoolsportvereniging
Dit verhaal is geschreven door Dunja Visser, SSV-coördinator van Lekker Fit! in de Tarwewijk.
De schoolsportvereniging is een project van Rotterdam Sportsupport dat sportverenigingen en scholen aan elkaar koppelt, zodat kinderen de mogelijkheid hebben om dichtbij huis te sporten. Lees hier meer over het project.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging