Wil je snel en eenvoudig de vijf meest gelezen artikelen van de maand maart bekijken? Ook deze maand hebben we ze voor voor je op een rij gezet:

 • Het vitaliteitsonderzoek en de Bijdrage Jeugdsport komen eraan
  Het jaarlijkse vitaliteitsonderzoek van Rotterdam Sportsupport wordt in de week van 15 april verstuurd naar alle Rotterdamse sportverenigingen. Clubs die het onderzoek invullen komen in aanmerking voor de Bijdrage Jeugdsport. Om de administratieve druk te verlagen, hebben we dit jaar de vragenlijst ingekort.
 • Kennismaken met bewegen via Rotterdampakket van VGZ; hoe werkt het?
  Rotterdammers met een VGZ Rotterdampakket kunnen sinds 1 januari gebruikmaken van zorg die bijdraagt aan hun gezondheid, zonder dat ze ziek zijn. Zo wordt vanuit het preventiebudget onder andere deelname aan het kennismakingspakket van één van de Rotterdamse Beweegplusactiviteiten vergoed.
 • Wat kun je doen tegen pesten op de sportvereniging?
  Vorig jaar bleek uit onderzoek dat één op de negen jongeren op de middelbare school wordt gepest. Onder pesten verstaat het RIVM schelden, roddelen, vervelende berichtjes sturen, iets afpakken, spugen of iemand buitensluiten. Ruim 5 procent van de jongeren stelde dat zij in de afgelopen drie maanden ook slachtoffer geweest waren van cyberpesten.
 • Esoccer Championship Rotterdam biedt kansen voor de club
  Nog meer sportverenigingen kunnen dit jaar deelnemen aan de FIFA19-competitie Esoccer Championship Rotterdam. Een kans voor de club om de sociale cohesie een boost te geven en (strategische) samenwerking tussen spelers te bevorderen. Rotterdam Sportsupport zorgt er dit seizoen wederom voor dat de spelers ook aan hun beweging toekomen.
 • De succesformule van HC Feijenoord: de hockeyhap
  Voor veel Rotterdamse sportclubs is het creëren van ouderbetrokkenheid één van de grootste uitdagingen. Bij Sportplusvereniging HC Feijenoord hebben ze sinds een jaar de succesformule gevonden: de hockeyhap. Hoe gezond eten wekelijks tweehonderd ouders en kinderen bij elkaar brengt.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker