Ze zijn de motor achter Bewegen naar Werk: Ivan Balenovic, Delano James en Antoinette Akkerman. Wekelijks zetten ze de kracht van sport en bewegen in bij het re-integratieproces van werkzoekenden. Maak kennis met de gezichten van het bijzondere project.

Ivan Balenovic | Trainer bij Social Fit
“Ik ben Ivan Balenovic (41) en sinds anderhalf jaar betrokken bij het project Bewegen naar Werk op de locatie Sparta en zo nu en dan als invaller bij Atomium’61. Ik geloof in de positieve kracht van sport. Sport speelt een hoofdrol in mijn leven. Ik heb via sport de weg afgelegd van hobby naar werk en kan dus gerust zeggen dat ik (bijna) nooit het gevoel heb dat ik aan het werk ben.  Het sociale karakter van Bewegen naar Werk sluit goed aan bij de uiteindelijke reden waarom ik in de sport wil werken: namelijk sport gebruiken om mensen op een positieve manier vooruit te helpen. Omdat de doelgroep vaak van ver moet komen, zowel sportief als sociaal economisch gezien, kunnen er snel kleine successen worden behaald en dat geeft de energie en motivatie om de volgende stap te maken. Wat dit project uniek maakt, is dat er geduld is en begrip bij een kleine terugval zonder meteen te oordelen.”

Delano James | Personal trainer & bokser
“Mijn naam is Delano James en ik ben 27 jaar. Sport speelt een heel grote rol in mijn leven. Ik kan bijna zeggen dat mijn hele leven om sport draait. Ik ben Nederlands kampioen boksen en boks in het Nederlands team. Dagelijks train ik twee keer en daarnaast verzorg ik nog trainingen. Via mijn eigen bokstrainer ben ik in aanraking gekomen met Bewegen naar Werk. Het leek mij een leuke, nieuwe uitdaging om met deze nieuwe doelgroep aan de slag te gaan. De kleine positieve veranderingen die je in iemands leven kan brengen, vind ik het mooiste van het project. Het hoeft niet per se te lukken om iemand aan een baan te helpen, maar het kan ook zijn dat iemand sociale contacten krijgt, een vast ritme of simpelweg weer zelfvertrouwen opdoet. “

Antoinette Akkerman | Coach
“Ik ben Antoinette Akkerman, woon in Rotterdam en werk als trainingsacteur, trainer en coach door het hele land. Mensen komen op allerlei verschillende manieren met Bewegen naar Werk in aanraking. Vaak zijn ze niet heel erg gemotiveerd, soms zijn ze tijden niet onder de mensen geweest. Ook kunnen ze wat schuw zijn of juist heel schreeuwerig aanwezig en hebben direct ruzie. Maar na een aantal weken sporten zie je al een verschil, worden ze opgenomen in de groep, krijgen zelfvertrouwen of worden socialer. De kracht van sporten en lifecoaching doet de deelnemers goed. Ze willen weer aan de slag met hun leven. Het is leuk om met een geweldig team dit werk te doen. Omdat het soms behoorlijk zwaar is, heb je elkaar hard nodig. Even je hart luchten en met elkaar lachen!”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers