Snel en eenvoudig de vijf meest gelezen artikelen van de maand mei teruglezen? We zetten ze voor je op een rij:

 • Informatieplicht Energiebesparing: wat betekent het voor jouw club?
  Vanaf 1 juli 2019 treedt de Informatieplicht Energiebesparing in werking. Dat betekent dat elke sportvereniging met een verbruik van minimaal 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas vóór 1 juli 2019 moet doorgeven welke energiebesparende maatregelen zijn getroffen.

 • Fuseren langdurig en lastig? Victoria en OTV Alexanderstad bewijzen het tegendeel
  Fuseren een langdurig en lastig traject? Dat hoeft helemaal niet. Een halfjaar nadat de eerste plannen op tafel kwamen, spelen de G-tennissers van OTV Alexanderstad al hun eerste games op de banen van Victoria.

 • Welke vrijwilliger verdient volgens jou een Koninklijk lintje of een gemeentelijke onderscheiding?
  Burgemeester Ahmed Aboutaleb roept hiertoe op. Hij zegt: “Het is geweldig dat er in Rotterdam zoveel sportverenigingen actief zijn. En dat kan alleen door de fantastische inzet van al die vrijwilligers. U kent ze vast binnen uw vereniging, club of stichting. Ik wil graag onderstrepen hoe belangrijk hun werk is voor de club en voor de stad en ik roep u op om mensen die al jaren actief zijn, voor te dragen voor een Koninklijk lintje of een gemeentelijke onderscheiding. Ze verdienen het!”

 • Een aanspreekcultuur creëren binnen de club blijft een uitdaging
  Een aantal voetbalverenigingen binnen de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen kwam onlangs samen bij Spartaan’20. De waarden & normen commissies deelden hier hun kennis en ervaringen met elkaar. De opbrengst: inspirerende ideeën en tips die verenigingen – ook buiten het voetbal – kunnen toepassen.

 • Met deze tips maak je ieder evenement tot een succes
  De zomer nadert en dat betekent niet alleen zonovergoten sportcomplexen, ook worden weer de nodige evenementen op de vereniging georganiseerd. De Urban Sports Day op het Afrikaanderplein was vorige maand in vertrouwde handen van Sonny Noordermeer. De combinatiefunctionaris voetbal bij Rotterdam Sportsupport geeft vijf tips voor het organiseren van een evenement bij jouw club.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat