Sportplusverenigingen zijn vitale en veilige sportverenigingen die van extra betekenis zijn voor hun leden, de wijk en de stad. Deze aanpakkers met lef zijn vanuit het eigen DNA gemotiveerd om in te spelen op behoeften en nieuwe ontwikkelingen. Zij worden gezien als belangrijke partners in het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening en projecten waarbij sport, bewegen en verenigen als middel worden ingezet. Eén van de 28 Sportsplusverenigingen is RV Rijnmond. De roeivereniging uit Kralingen-Crooswijk werkt met een jong en fris bestuur aan de vitaliteit en toekomstbestendigheid van de vereniging.

In deze video Hugo Visser (voorzitter) en Julia Stam (jeugdcommissie). “We vinden het belangrijk om te verjongen en daarom ben ik met nog iemand toegetreden tot het bestuur en voorzitter geworden,” aldus Visser, die samen met Stam bezig is om meer jeugd bij de vereniging te betrekken.


Deze video maakt deel uit van een serie die we ter ere van het 10-jarige bestaan van Sportplus hebben gemaakt in samenwerking met Sport Film Festival Rotterdam (Jaja Film Producties).

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marita Verkaik

manager / plaatsvervangend directeur
Marita Verkaik