Wie was dé sportvrijwilliger van het afgelopen jaar? Het ‘Leukste Kluppie’ van Rotterdam? En welke organisatie of persoon was van bijzondere maatschappelijke betekenis? Op 11 februari worden tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond uitgereikt. Maak kennis met de genomineerden voor de breedtesport. Zij gaven het sportjaar 2018 extra glans. Stemmen kan, tot en met 31 januari, via deze link.  


1. Leukste Kluppie

010 Cheerleaders
Begin 2018 werd de hoofdcoach van deze bijzondere vereniging ernstig ziek, waardoor zij weinig tot niet in staat was trainingen te geven. De cheerleaders lieten zich niet uit het veld slaan, maar zetten zich juist extra in, en wonnen zelfs een aantal nationale prijzen ‘voor de coach’.

Rugbyclub The Hookers
Bij rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland staat respect bóven het winnen van een wedstrijd. Mede door de respectvolle en hechte samenwerking op en rond het veld, maar ook tijdens het gezamenlijk organiseren van grote evenementen, is de betrokkenheid van de leden bij hun club zeer groot.

Ruitervereniging Rozenburg
Ruitervereniging Rozenburg is zeer trots op zijn leden en het sterke clubgevoel. Tijdens De Grote Clubactie dit jaar haalde het toch beperkte aantal leden met hun enorme inzet een groot bedrag voor de vereniging op. Hiermee kan de locatie goed worden onderhouden en hebben de paarden een prima onderkomen.

2. ‘Meer dan Sport’ Award

Ramon Storm (Rijndam Revalidatie)

Ramon werkt als bewegingsagoog voor kinderen bij Rijndam Revalidatie. Door altijd oog te hebben voor andere manieren van aanpak, zorgt hij voor veel plezier, continue uitdaging en meer zelfvertrouwen bij de kinderen. Met zijn enthousiaste manier van werken en onder het motto “Kan niet bestaat niet” maakt Ramon zo het bewegen voor ieder kind mogelijk.

Patrick van Daalen (Unity’99)
Trainer Patrick van Daalen en zijn team bieden trainingen aan bijzondere doelgroepen. Met onder meer programma’s als Pestkop ProofLadies Empowerment en sporten met autisme wordt velen de mogelijkheid geboden voor een beter, zelfverzekerder en gezonder leven. Voor Patrick geldt dat iedereen moet kunnen sporten en dat sport iedereen iets moet kunnen bieden, beginnend met plezier en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

ttv Alexandria ’66
Deze vitale tafeltennisvereniging focust zich in het bijzonder op maatschappelijke betrokkenheid en versterking van het bijbehorende netwerk, waaronder dat van mensen met een beperking. Dit levert de vereniging naast nieuwe leden ook veel enthousiaste vrijwilligers op, die de vereniging niet alleen zien als een plek waar fanatiek gesport kan worden, maar waar ook veel tijd en ruimte is om gezellig samen de handen uit de mouwen te steken.

3. Sportvrijwilliger van het jaar

Arnold van Kleij
Rotterdam Zuid Basketball kan zich geen betere voorzitter wensen dan Arnold van Kleij. Dankzij de bijzondere clinics, deelname aan regionale en nationale activiteiten en projecten die de club een belangrijke rol in de wijk hebben gegeven, is het aantal lidmaatschappen en de saamhorigheid binnen de vereniging flink toegenomen.

Eline Gorter
Eline is de allesdoener bij Volley Zuid. Ze is aanvoerder van haar eigen team, zit in de technische commissie, traint de ‘volleybalspeeltuin’, staat achter de bar en helpt haar broer met de coaching van zijn team.

Johan Wensveen
Johan zet zich bij tennisvereniging Deuce Again als vrijwilliger in voor jong en oud, en waar nodig dag en nacht. Mede dankzij hem ondergaat het clubhuis een volledige renovatie voor het honderdjarig bestaan dat de club in 2019 viert.

De Awards worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, het Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Gert-Jan Lammens

Gert-Jan Lammens

directeur