We zetten graag rolmodellen in om de Rotterdamse jeugd in beweging te krijgen. Maar ook binnen onze eigen organisatie hebben we een aantal voorbeelden rondlopen die in hun vrije tijd prestaties van formaat neerzetten, zoals afgelopen week. Van een trailrun in Costa Rica tot een historische ‘perfect game’ in het honkbal. Een overzicht.

Misja ‘perfect game’ Harcksen  
Harcksen (Neptunus) schrijft honkbalgeschiedenis met derde ‘perfect game’ kopte het Algemeen Dagblad. De 23-jarige pitcher, bij Rotterdam Sportsupport werkzaam als combinatiefunctionaris honkbal, gooide zondag tegen zijn oude club Twins een zogenoemde ‘perfect game’. De oud-speler van Los Angeles Dodgers hoefde met hulp van zijn ploeggenoten in negen innigs geen enkele honkslag toe te staan. De laatste keer dat een Nederlander dit presteerde in de hoofdklasse was in 1997 (!). Ook de NOS besteedde aandacht aan de bijzondere prestatie van Misja.

Mark Tissink | Landskampioen Fortuna Delft
De korfballers van Fortuna Delft behaalden afgelopen weekeinde het landskampioenschap. In een bloedstollende finale in het Ziggo Dome werd concurrent PKC verslagen: 21-19. Mark Tissink deelde mee in de feestvreugde. De projectleider Sportplus bij Rotterdam Sportsupport is assistent-trainer van het eerste team van Fortuna Delft en hoofdcoach van de reserves.

Aletta van Starrenburg | Trailrun Costa Rica
Meer dan 250 kilometer rennen in een week? Aletta van Starrenburg draait daar haar hand niet voor om. De gebiedscoördinator van Feijenoord en Delfshaven reisde vorige week af naar het zonnige Costa Rica om deel te nemen aan een zesdaagse trailrun. De wedstrijd bracht haar langs vulkanen en jungles om uiteindelijk uit te komen bij de zee. Een topprestatie!

Jamal el Ghannouti | Play-offs Eredivisie
De zaalvoetballers van FC Eindhoven hadden vorige week een gelijkspel nodig om zich te plaatsen voor de play-offs. In het Topsportcentrum Rotterdam won onze collega Jamal el Ghannouti met FC Eindhoven van Feyenoord Futsal: 1-8. Jamal, die Nederlands recordinternational is, scoorde twee keer in zijn eigen stad.  
Vorige week bracht Jamal een bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Samen met Giovanni van Bronckhorst toverde hij een lach op het gezicht van de (chronisch) zieke kinderen. “Het was een kleine moeite en een grote eer om deze helden en heldinnen te hebben mogen verblijden,” aldus Jamal op zijn Instagram-account.

Suzanne Bakker en Carmen Barranco | Europa Cup
De vrouwen van TPP Rotterdam zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Carmen Barranco en Suzanne Bakker, combinatiefunctionarissen (meiden)voetbal bij Rotterdam Sportsupport, maken deel uit van dit team, dat zich onlangs plaatste voor de play-offs van de Eredivisie én de Europa Cup. Suzanne als speelster, Carmen als teammanager.

Sanne de Hoop | Play-offs Eredivisie
En dan hebben we nog Sanne de Hoop, combinatiefunctionaris racketsport bij Rotterdam Sportsupport. Komend weekeinde breekt de spannendste fase van het seizoen aan: de eredivisie play-offs. Vorige maand pakte Sanne al een bronzen medaille tijdens het NK Tafeltennis in Zwolle. We wensen haar veel succes komend weekeinde!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Deters

Marcella Deters

interim projectleider beweegcoach