Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn alle sportverenigingen tot en met 28 april gesloten. Dit leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor sportverenigingen. In dit artikel zetten we de door sportverenigingen gestelde vragen voor je op een rij.

Geldt de steunmaatregel voor alle verenigingen?

Ja, dit geldt voor alle verenigingen in Nederland die een KVK-nummer hebben én aan de gestelde voorwaarden voldoen. Het gaat om een eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro en deze komt via het noodloket van Economische Zaken. Lees hier meer over de voorwaarden. In dit artikel lees je alle maatregelen die jouw vereniging al kan treffen om het hoofd financieel boven water te houden.

Wat doet het Jeugdfonds Sport en Cultuur met lopende lidmaatschappen en nieuwe aanvragen?

Lopende aanvragen en betalingen lopen gewoon door. Bij nieuwe aanvragen zal het Jeugdfonds Sport en Cultuur, waar nodig, overleggen per wanneer het lidmaatschap ingaat. “Alles is gericht op continuïteit en efficiency, we willen natuurlijk allemaal dat, zodra het weer kan en mag, de kinderen meteen weer lekker kunnen gaan sporten en spelen!” luidt het statement op de website.

Hoe moeten we in deze tijd omgaan met het innen van achterstallige contributie?

We adviseren verenigingen om ook in deze periode de contributie gewoon te innen, ook de achterstallige contributie.  Het is hierbij belangrijk dat je duidelijk naar je leden communiceert dat ook in de huidige situatie, waarin niet gesport wordt, inkomsten uit contributie hard nodig zijn om alle doorlopende kosten te dekken. Lees in dit artikel meer over het wel/niet innen van contributie.

Mag ik nog personal training geven op mijn locatie?

Nee. Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn in ieder geval tot en met 28 april gesloten. Lees hier meer over de mogelijkheden om te sporten.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Eerder plaatsen we ook al antwoorden op door sportverenigingen gestelde vragen. Deze artikelen lees je in het coronadossier.

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij René terecht.

Bekijk ook de vragen & antwoorden op de site van het RIVM en NOC*NSF:

Klik hier voor de vragen & antwoorden van het RIVM. Klik hier voor vragen en antwoorden van het NOC*NSF.

Is Rotterdam Sportsupport gewoon bereikbaar?

Ja, we zijn bereikbaar. Onze collega’s werken veelal vanuit huis. Op kantoordagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur via het reguliere telefoonnummer: 010 24 29 315. Voor dringende vragen kan er buiten deze tijden contact worden gezocht via 06 17 48 66 10. De gebiedsconsulenten van Rotterdam Sportsupport blijven het eerste aanspreekpunt voor verenigingen met vragen. Klik hier om te zien wie jouw gebiedsconsulent is en wat zijn/haar e-mailadres en 06-nummer is.


Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.