Wil je snel en eenvoudig de vijf meest gelezen artikelen van de maand april teruglezen? We hebben ze op een rij gezet:

 • Kennismaken met bewegen via Rotterdampakket van VGZ; hoe werkt het?
  Rotterdammers met een VGZ Rotterdampakket kunnen sinds 1 januari gebruikmaken van zorg die bijdraagt aan hun gezondheid, zonder dat ze ziek zijn. Zo wordt vanuit het preventiebudget onder andere deelname aan het kennismakingspakket van één van de Rotterdamse Beweegplusactiviteiten vergoed.

 • Deze topprestaties leverden de collega’s van Rotterdam Sportsupport
  We zetten graag rolmodellen in om de Rotterdamse jeugd in beweging te krijgen. Maar ook binnen onze eigen organisatie hebben we een aantal voorbeelden rondlopen die in hun vrije tijd prestaties van formaat neerzetten. Van een trailrun in Costa Rica tot een historische ‘perfect game’ in het honkbal.

 • Taal en sport: een krachtige combinatie
  Eén op de negen Nederlanders is laaggeletterd. In Rotterdam is dat 21% van de beroepsbevolking (16-65 jaar). In Feijenoord, Charlois en IJsselmonde ligt dat percentage zelfs boven de 30%. Wij geloven in de krachtige combinatie tussen taal en sport. Met verschillende activiteiten zetten we hier samen met partners stevig op in.

 • Het vitaliteitsonderzoek en Bijdrage Jeugdsport komen eraan
  Het vitaliteitsonderzoek van Rotterdam Sportsupport is in de week van 15 april verstuurd naar alle Rotterdamse sportverenigingen. Clubs die het onderzoek invullen komen in aanmerking voor de Bijdrage Jeugdsport. Om de administratieve druk te verlagen, hebben we dit jaar de vragenlijst ingekort.
 • Nieuwe btw-regels, wat zijn de gevolgen voor verenigingen?
  Een nieuw jaar betekent voor sportverenigingen niet alleen nieuwe kansen, maar vaak ook nieuwe regelgeving. De verruiming van de BTW-sportvrijstelling is één van de veranderingen die per 1 januari 2019 is ingegaan. Liana Landman van Rotterdam Sportsupport weet precies wat de consequenties zijn voor de Rotterdamse sportverenigingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg