Welke beperking en welke bewegingsvoorkeur iemand ook heeft, de kans is groot dat hij in Rotterdam prima kan worden bediend. De Maasstad kent een rijk beweegaanbod. Mooie voorbeelden? Jeugd G-voetbal bij IJVV De Zwervers, goalball voor blinden en slechtzienden van negen tot veertien jaar bij Atomium ’61 en judo voor kinderen uit het speciaal basisonderwijs bij Budo Ryu Rotterdam. Deze verenigingen verwelkomen graag nieuwe, enthousiaste leden.

Kinderen en tieners met een beperking kunnen in Rotterdam niet kiezen uit veel verenigingen met Jeugd G-voetbal. IJVV De Zwervers voorziet hier gelukkig wél in. Op de accommodatie aan de Smeetslandseweg in Rotterdam-Zuid wordt elke zaterdagmiddag getraind tussen drie en vier uur. Kinderen van acht tot zestien jaar kunnen gratis en vrijblijvend meedoen aan een proeftraining. Interesse? Neem contact op met Ina Mulder via telefoonnummer: 06-22626406.

Jongens en meisjes uit het speciaal basisonderwijs kunnen elke dinsdagmiddag tussen vijf en zes uur judoën in Dojo Kralingen in Sporthal Kralingen aan de Slaak 15. Budo Ryu Rotterdam geeft dan les voor de ‘Judogroep Speciaal’. Via leuke judospellen leren deelnemers de basisregels van het judo. Voorbeelden: veilig vallen, stoeien, rollen en weer opstaan. De eerste les is gratis. Neem contact op met Dick van der Meer via d.vander.meer@gmail.com of bel naar 06-10464202.

De veelzijdige sportvereniging Atomium ’61 biedt onder meer goalball. Dat is een snelle en flitsende sport voor mensen met een visuele handicap. Zij hóren de bal, omdat er een belletje in is aangebracht. Blinden en slechtzienden van negen tot veertien jaar kunnen deze activiteit beoefenen in de sportzaal aan de Heer Danielstraat 29 in Rotterdam-Zuid. Ziende vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom. Iedereen krijgt een geblindeerde bril op, dus iedereen heeft te maken met dezelfde omstandigheden. Op elke woensdagmiddag in de even weken is er een training tussen 13.00 en 15.00 uur.

In seizoen 2014/’15 worden de lessen hoogstwaarschijnlijk gegeven op een andere locatie, andere dag en ander tijdstip. Neem contact op met Carla Bohnen via goalball@atomium61.nl of bezoek www.atomium61.nl/goalball. Of bel naar: 06-50475210.

Atomium’61 heeft ook elke vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur G-handbaltraining voor 8- tot 18-jarigen. Plaats van handeling in de zomermaanden is de accommodatie van de vereniging aan de Sparrendaal in Rotterdam-Zuid. Meer info is te verkrijgen bij Kim Goppel, via ghandbal@atomium61.nl of 06-18436266.

Verder is er bij Atomium ’61 elke maandag van 19.30 tot 20.30 een activiteit voor volwassenen met een verstandelijke beperking of Niet Aangeboren Hersenletsel. Tijdens dit sportuurtje, KombiFit genaamd, doen deelnemers diverse sporten en spelen. Voorbeelden: voetbal, basketbal, kegeltrefbal, fithockey en tennis. In de zomermaanden is het sportuurtje op de accommodatie aan de Sparrendaal, in de winter bij de Accent Avondschool . Daar kunnen de deelnemers ook hun voordeel doen met een voedingsles die aan het sportuurtje is gekoppeld. Voor meer informatie over deze groep kunt u terecht bij Marijke Bohnen, via secretariaatatomium61@gmail.com of 06-48230585.

Iedere geïnteresseerde is van harte welkom om een keer gratis mee te sporten bij Atomium’61 en zo na te gaan of het hem bevalt.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging