Dit jaar kunnen op drie plekken tegelijk Rotterdamse basisschoolleerlingen meedoen aan de Sportentocht. Tijdens de Nationale Sportweek vinden de Sportentochten Noord, Kralingen-Crooswijk en Overschie plaats. In deze week kunnen kinderen meedoen aan verschillende sportactiviteiten in hun wijk.

Het is voor het eerst dat drie sportentochten in dezelfde week plaatsvinden. Dit ter gelegenheid van de Nationale Sportweek, waarvan Rotterdam dit jaar hostcity is. Tijdens de sportentocht kunnen basisschoolkinderen de hele week gratis kennismaken met verschillende sporten in hun buurt. Wie meedoet aan een sport krijgt een stempel en aan het eind van de week maken de sportiefste deelnemers kans op een prijs, zoals bijvoorbeeld een gratis lidmaatschap bij een sportvereniging.

Overschie
In Rotterdam-Overschie vindt voor het eerst een sportentocht plaats, van 9 t/m 16 september. Kinderen kunnen er onder meer kennismaken met karate, tennis, thaiboksen of schaken. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Funpark in het Sidelingepark op 16 september. De hele dag zijn hier sportactiviteiten, demo’s, workshops en springkussen te vinden.

Noord
De Sportentocht Noord vindt dit jaar van 9 tot en met 16 september plaats en heeft wederom een uitgebreid sportprogramma waaruit kinderen kunnen kiezen. Zo kunnen ze zaalvoetballen, dansen, tennissen of een kijkje nemen bij de scouting. De sportentocht Noord is onderdeel van Noord Sport. Tijdens deze sportieve maand vindt op 9 september de 10e editie van het Zwem-event plaats in het Van Maanenbad. Tijdens deze activiteit kunnen kinderen van 6 tot en met 12 meedoen met waterpolo, wedstrijdzwemmen, duiken en reddend zwemmen.

Kralingen-Crooswijk
De kinderen in Kralingen-Crooswijk kunnen van 11 tot en met 15 september genieten van sportactiviteiten in hun buurt. Op het programma staat onder meer schaken, klimmen, tafeltennis en paardrijden.

Sportentocht
De sportentocht wordt enkele keren per jaar in verschillende Rotterdamse wijken georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en de gemeente Rotterdam. Kinderen van groep 1 t/m 8 kunnen tijdens de Sportentocht meedoen met verschillende sporten. Sportaanbieders verzorgen tijdens de Sportentocht trainingen op hun locatie. Voor actuele informatie over de sportentochten kijk je op www.rotterdamsport.nl/sportentocht. Hier vind je binnenkort ook het definitieve programma.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander