Vul het Vitaliteitsonderzoek van Rotterdam Sportsupport in en doe uw voordeel! Clubs met een jeugdafdeling ontvangen 10 euro per jeugdlid in de vorm van de Bijdrage Jeugdsport. Verenigingen met alleen volwassen leden kunnen 100 euro winnen. Die prijs wordt vijf keer verloot. Het onderzoek loopt tot eind juni. Het secretariaat van elke Rotterdamse sportvereniging heeft op 21 mei per e-mail een link ontvangen die deelname mogelijk maakt.

Rotterdam Sportsupport wil sportverenigingen graag zo goed mogelijk adviseren en ondersteunen. De organisatie moet daarvoor goed zicht hebben op de vraagstukken die spelen bij de clubs. Daarom krijgen de verenigingen jaarlijks de gelegenheid mee te doen aan het Vitaliteitsonderzoek van Rotterdam Sportsupport.

Daarin worden de meest uiteenlopende vragen gesteld: van de staat van uw accommodatie tot de grootte van het vrijwilligersbestand. Nieuw dit jaar is het thema ‘Veilig sportklimaat’. Bent u bijvoorbeeld van mening dat uw trainers en coaches de benodigde pedagogische kwaliteiten hebben? Of heeft uw vereniging ondersteuning nodig?

Het Vitaliteitsonderzoek biedt u niet alleen voordeel op de langere termijn, maar leidt ook tot directe winst. Deelnemende verenigingen met een jeugdafdeling kunnen rekenen op een financiële tegemoetkoming: de 10 euro voor ieder jeugdlid is mogelijk dankzij de Bijdrage Jeugdsport. Vijf clubs zonder een jeugdafdelingen ontvangen 100 euro.

Alleen verenigingen die meedoen aan het Vitaliteitsonderzoek, kunnen in de komende twaalf maanden gebruikmaken van de diensten en subsidies van Rotterdam.

Een nieuwe service is dat deelnemende verenigingen onmiddellijk na hun inzending hun antwoorden krijgen toegestuurd. Voorheen hadden ze geen zicht meer op deze informatie, terwijl die bijvoorbeeld nuttig kan zijn voor discussies binnen de club.

Het onderzoek is licht uitgebreid ten opzichte van vorige jaren, maar de extra arbeid kan verenigingen óók voordeel opleveren. Clubs wordt gevraagd informatie te verschaffen over hun sport- en beweegaanbod. Die informatie vindt haar weg naar een digitale Rotterdamse database die later dit jaar gestalte krijgt. Iedereen – van huisarts tot leerkracht en van fysiotherapeut tot ‘gewone Rotterdammer’ – kan dan bijvoorbeeld zien welke vereniging goed bij iemand past.

Voor meer informatie neemt u contact op met het secretariaat van Rotterdam Sportsupport via info@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janneke van Tienen

Janneke van Tienen

P&O medewerker