Het is voor tennissers in Rotterdam toegestaan om dubbelspel te spelen. De gemeente Rotterdam heeft hiermee ingestemd, mits de anderehalvemeter gewaarborgd blijft. Eerder besloot de KNLTB al om de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen.

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van NOC*NSF en de KNLTB-bondsarts gering, meldt de KNLTB. Verder blijven de overige richtlijnen van toepassing, zoals het vooraf online een baan reserveren en de waarborging van de anderehalvemeter afstand.
Het clubhuis en terras moeten, volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines, nog gesloten blijven tot 1 september. Wel buigt het Outbreak Management Team (OMT) zich over de vraag of de sportkantines al per 1 juli open mogen.

Heeft jouw club vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus en Rotterdamse sportverenigingen, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging