In april heeft Rotterdam Sportsupport ter ere van het 10-jarig bestaan een jubileummagazine uitgebracht. Dit is één van de verhalen die u in het magazine kunt lezen.

“De kantinecommissie is het enige waarbij ik niet betrokken ben. De prijs van een colaatje vind ik niet zo interessant.” Maak kennis met Ingrid Vijfvinkel, als vrijwilliger wekelijks twintig uur in de weer met Portland Poema’s.

Het is woensdagmiddag even voor half vijf. Ingrid Vijfvinkels moeder Korrie maakt zich gereed voor vertrek van haar dochters huis. Ze gaat Sportzaal Portland openen. Zoon Pim (11), piekfijn in honkbaltenue gestoken, vergezelt oma en zal straks assisteren bij de training voor de jongste jeugd. Vijfvinkel (45) zelf wandelt over een halfuur ook naar de sportzaal, maar vooralsnog tuurt ze naar haar computerscherm.

“Ik ben bezig een Sportimpuls aan te vragen voor de vereniging”, legt ze uit. “Dat is een overheidsregeling die clubs de mogelijkheid biedt lokaal nieuw sport- en beweegaanbod op te zetten, in ons geval voor kinderen met een beperking. In het inlezen en aanvragen gaat heel wat tijd zitten.”

Barbecue

Portland Poema’s is een kersverse honk- en softbalvereniging. In 2010 werd het idee voor de club geboren tijdens een barbecue in een achtertuin. Bewoners van de nieuwbouwwijk Portland, op de grens van Rotterdam en Rhoon, vonden de afstand naar de toenmalige Honk- en softbalvereniging Sparta-Feyenoord in Rotterdam-Beverwaard wat te groot. Vijfvinkel: “Vier ouders hebben toen Portland Poema’s opgericht. We zijn begonnen in Portland en trainen daar nog altijd in de zaal, maar onze veldaccommodatie is nu in Rotterdam.”

Poemakamp

Vijfvinkel zou al gauw uitgroeien tot een van de animators. Zo is ze secretaris, beheert ze het wedstrijdsecretariaat en verwelkomt ze nieuwe leden en hun ouders en vertelt ze over het huisreglement. Zo is ze ook lid van de technische commissie, hulptrainer van haar zoons team en organiseert ze samen met veel andere enthousiaste vrijwilligers feesten en andere activiteiten, zoals het jaarlijkse Poemakamp. Moeder Korrie maakte ze enthousiast voor assistentie bij de ledenadministratie en een rol achter de bar in de kantine.

“Je richt met een groepje mensen een vereniging op en voordat je het weet ben je er dagelijks een paar uur mee bezig en ben je elke dag ook op de club te vinden. Weet je, we hebben een ontzettend leuke groep vrijwilligers en ik kan veel van mijn creativiteit kwijt.”

Dit artikel is verschenen in het jubileummagazine van Rotterdam Sportsupport. Klik hier om op pagina 56 de rest van het artikel te lezen. Wilt u het jubileummagazine op papier ontvangen? Vul dan dit formulier in.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marita Verkaik

Marita Verkaik

manager / plaatsvervangend directeur