Hét digitale loket voor alle vragen en verzoeken over beoefening, organisatie en promotie van sporten met een beperking in de Maasstad. Dat is de functie van Rotterdam Sport op Maat. Tijdens het EK Zitvolleybal in het Topsportcentrum ging de netwerkorganisatie van partijen uit de sport en zorg vorige maand van start op het sein van sportwethouder Antoinette Laan. Rotterdam Sportsupport voert de regie.

Sportorganisaties weten doorgaans niet zoveel van gehandicapten en wat zij precies nodig hebben voor sportbeoefening. Zorginstellingen zijn normaal gesproken juist minder bekend met sporten. Sinds vorige maand hebben ze hun expertises gebundeld in Rotterdam Sport op Maat. De filosofie: alleen gezamenlijk kunnen de partijen drempels voor gehandicapten slechten om te sporten.

Een welkom initiatief, want Rotterdam telt ongeveer 60.000 mensen met een handicap. Het varieert van auditieve of visuele beperkingen tot chronische ziekten en verstandelijke beperkingen. Mensen met een beperking sporten beduidend minder. Dat is een slechte ontwikkeling, omdat sport hen kan helpen leren omgaan met een handicap, zelfvertrouwen geeft, fit maakt, zelfredzaamheid vergroot en zorgt voor sociale contacten.

Rotterdam Sport op Maat werkt aan een optimaal sportklimaat voor mensen met een beperking. Individuen worden begeleid en gestimuleerd op de weg naar sport. Verder worden sportverenigingen en organisaties gemotiveerd en ondersteund om sportaanbod te ontwikkelen en organiseren voor de doelgroep.

Meer informatie: www.rotterdamsportopmaat.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie