Burgemeester Ahmed Aboutaleb en Fatima Moreira de Melo geven op zaterdag 5 november om 10.00 uur het startsignaal voor de eerste officiële thuiswedstrijd van Hockeyclub Feijenoord op het Cruyff Court Feyenoord in de Rotterdamse prachtwijk Hillesluis.

De hockeyclub, die zich tussen de eerste lichting kandidaat Sportplusverenigingen bevindt, gaat ruim een jaar na oprichting vanaf deze datum officiële competitiewedstrijden spelen op het Cruyff Court in Rotterdam-Zuid. Dit is mogelijk door de samenwerking die HC Feijenoord is aangegaan met de Cruyff Foundation en Speeltuin Hillesluis. De jongste Rotterdamse hockeyclub kan op deze manier midden in een prachtwijk meedoen met de KNHB-competitie met teams uit de jongste jeugd (van 6 t/m 9 jaar).

Onder het motto wil“Iedereen kan hockeyen!” wil HC Feijenoord de hockeysport voor zoveel mogelijk Rotterdammers mogelijk maken. Inmiddels spelen meer dan 30 kinderen mee in de competitie en heeft

HC Feijenoord wekelijks gemiddeld 250 kinderen aan het hockeyen bij de hockeyinstuiftrainingen en clinics in de wijk, via de schoolsportvereniging en via het KNHB FunKey-project. De hockeyclub hoopt in de toekomst ook over een eigen accommodatie te beschikken. Als dit plan realiteit wordt, heeft de club als doel om snel te groeien naar 250 leden.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

Anne Nurra

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach