Sportverenigingen zullen steeds vaker merken dat zij een zogeheten eHerkenning nodig hebben. Dat is een digitale sleutel, te vergelijken met DigiD, die bijvoorbeeld noodzakelijk is voor de online aanvraag van de meerkostensubsidie of investeringssubsidie sportvoorzieningen bij de Gemeente Rotterdam. Nu de deelgemeenten zijn opgeheven, krijgen clubs vaker met de gemeente te maken. Zorg er dus voor over eHerkenning te beschikken.

Stel, uw vereniging heeft een aanbod voor sporters met beperking en wil via de meerkostensubsidie worden tegemoetgekomen in bijvoorbeeld de extra reis- en begeleidingskosten om dit mogelijk te maken. Of stel, uw club wenst met de investeringssubsidie sportvoorzieningen de accommodatie in stand te houden of te verbeteren. Dan dient u online een aanvraag in bij de gemeente. Daar is eHerkenning voor nodig. Met deze digitale identificatie logt u in op websites van de overheid.

Hier vindt u meer informatie over eHerkenning en aanbieders. U krijgt er vele mogelijkheden voorgeschoteld. Sportverenigingen dienen allereerst een keuze te maken uit aanbieders voor Betrouwbaarheidsniveau EH2+. Dit niveau is nodig voor het aanvragen van subsidies. De goedkoopste aanbieder op dit niveau is CreAim. De levertijd voor eHerkenning is één tot drie werkdagen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Deters

Marcella Deters

interim projectleider beweegcoach