De uitgavenstop die sinds 25 juli was ingesteld voor het Jeugdsportfonds Rotterdam, is vandaag beëindigd. Dit betekent dat kinderen uit financieel zwakke gezinnen weer een bijdrage kunnen krijgen om bij een sportvereniging te sporten.

Na bijna 1400 gehonoreerde aanvragen was eind juli de financiële bodem bereikt voor het Jeugdsportfonds Rotterdam. Een betalingsstop moest worden ingesteld totdat er weer middelen beschikbaar waren om de uitkeringen te hervatten. De betalingsstop voor het Jeugdsportfonds Rotterdam kan worden beëindigd door onder andere handelen van Gemeente Rotterdam en incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn.

De Gemeente Rotterdam past de subsidieregeling dit jaar voor het Jeugdsportfonds aan. Volgens de regelgeving zou het Jeugdsportfonds Rotterdam de laatste twintig procent van de gemeentelijke subsidie voor 2011 pas in 2012 ontvangen. Wethouder Antoinette Laan maakt voor het Jeugdsportfonds een uitzondering. “Als gemeentelijke regelgeving de reden is dat kinderen niet kunnen sporten, is het onze taak om de regels aan te passen. De dienst Sport en Recreatie zorgt ervoor dat dit geld vervroegd vrijkomt, zodat geld voor kinderen uit armere gezinnen geen belemmering vormt om te gaan sporten.”

Donatie Flanderijn

Flanderijn levert daarbovenop een donatie van 20.000 euro. Volgens directeur Teunis Nieuwpoort past dit bij de maatschappelijke filosofie van de incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. “Wij worden door veel partijen ingeschakeld om geld te incasseren en zien wat voor effect schulden kunnen hebben in gezinnen. Er is vaak geen geld meer voor de sport van de kinderen. Investeren in het Jeugdsportfonds is daarom even concreet als zinvol. We weten dat onze bijdrage leidt tot een waardevolle tijdsbesteding van zo’n 150 kinderen. Daarom willen we ons niet alleen nu, maar structureel verbinden aan het Jeugdsportfonds en roepen andere bedrijven op om dit ook te doen.”

Ondanks de bijdragen van Gemeente Rotterdam en Flanderijn én nog aanvullende financiële toezeggingen van enkele fondsen, heeft de grote populariteit van het Jeugdsportfonds Rotterdam geleid tot een aanpassing van de criteria. Vanaf de hervatting van de betalingen, worden alleen nog de kosten voor contributie vergoed en komen de bijdragen voor sportkleding en –materiaal te vervallen. Deze aanpassing moet eraan bijdragen dat zoveel mogelijk kinderen financieel gesteund kunnen worden om te sporten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging