Wethouder Korrie Louwes heeft zondag 9 juni de Erasmusspeld uitgereikt aan Frans Slingerland. Deze ‘supervrijwilliger’ zet zich sinds vijftig jaar in voor korfbalvereniging De Trekvogels.

Frans Slingerland werd in 1962 lid van de vereniging toen hij 11 jaar oud was. Als die tijd is hij lid gebleven en heeft zich met ziel en zaligheid voor zijn club ingezet. Hij was trainer van de jeugd, ging mee als kok op Paaskamp en was als penningmeester en waarnemend voorzitter actief in het bestuur. Daarnaast zat hij in een groot aantal commissies. De heer Slingerland is nog steeds elke maandag op de club te vinden. Hij is dan als een van de OPA’s actief in en om het clubhuis.

420.000 minuten

Een van de clubleden heeft eens uitgerekend wat Frans Slingerland de afgelopen 50 jaar aan tijd in de club heeft geïnvesteerd en kwam tot de conclusie dat hij ruim 69.000 minuten aan wedstrijden speelde, ruim 216.000 minuten trainingen begeleidde en minstens 420.000 minuten vrijwilligerswerk heeft verricht. Wethouder Korrie Louwes: “Dat is werkelijk een prestatie van formaat. Vrijwilligers zoals u zijn het fundament van een vereniging. Met uw inzet levert u een grote bijdrage aan de maatschappij.”

Erasmusspeld

In 1994 werd Frans Slingerland al benoemd tot ere-lid van de Trekvogels. In september vorig jaar ontving hij een oorkonde van het K.N.K.V. vanwege 50 jaar lidmaatschap. De gemeente Rotterdam heeft daar nu de Erasmusspeld aan toegevoegd. De speld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra van Zevenhuijzen

Sandra van Zevenhuijzen

teamcoördinator P&O en Financiën