10 augustus – Rotterdam Afgelopen vrijdag werden de EUGames2014 in het Topsportcentrum Rotterdam officieel afgesloten door Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na achttien dagen zijn de bijna 2.900 studenten, komend uit 34 Europese landen en van 174 universiteiten, weer vertrokken uit Rotterdam.

De EUGames2014 waren het grootste multi sport toernooi voor studenten in Europa. Verspreid over verschillende sportlocaties in Rotterdam werden tien sporten op hoog niveau beoefend. Het event werd feestelijk geopend in het stadion van Excelsior op donderdagavond 24 juli in het bijzijn van onder meer burgemeester Aboutaleb, Fatima Moreira de Melo, Giovanni van Bronckhorst en vertegenwoordigers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Europese Commissie.

In de eerste week werden zaalvoetbal, tennis, tafeltennis en handbal gespeeld bij Erasmus Sport, Victoria en sporthallen Schuttersveld en Kralingen. Rugby 7’s vond plaats bij de vereniging RSRC en de roeicompetitie speelde zich af op de Willem-Alexanderbaan. De tweede lichting studenten kwam halverwege het toernooi aan en speelde badminton, basketbal, voetbal en volleybal verspreid over Erasmus Sport, Toepad, de Van Ghent-kazerne, Excelsior en Topsportcentrum Rotterdam.

Naast de sportcompetities werd er ook voor entertainment gezorgd op de campus met een bobsleebaan, live optredens van bands en DJ’s en een educatief programma met zeven masterclasses, waarin sport-gerelateerde thema’s werden besproken. Tussen de wedstrijden door hebben de deelnemende sporters de binnenstad van Rotterdam leren kennen.

De organisatie spreekt van een succesvol event. Toernooidirecteur Henk Smit licht toe: “Met een record aantal atleten uit verschillende landen, sportieve resultaten met fair play en een sfeervolle campus, kunnen wij terugkijken op een geslaagd toernooi”. Tijdens de sluitingsceremonie op 8 augustus werd de vlag van het evenement door Daniël Sikkens, voorzitter van de Stichting EUGames2014, teruggeven aan Adam Roczek, voorzitter van de European University Sports Association, die op zijn beurt de vlag overhandigde aan het organisatiecomité van de derde EUGames, die in 2016 in Zagreb en Rijeka in Kroatië zullen worden gehouden.

De EUGames2014 werd ondersteund door de Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam Topsport, de gemeente Rotterdam, het ministerie van VWS, Erasmus Sport en de Europese Commissie vanuit het Erasmus+ fonds

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

verenigingsconsulent Organisatie
Maurits Morsink