Leerlingen van Challenge010-scholen mogen volgend schooljaar voetballen bij Excelsior. Stichting Excelsior4All en Rotterdam Sportsupport gaan samenwerken om meer Rotterdamse jongeren te kunnen laten sporten.

Niels Redert van Excelsior4All en Gert-Jan Lammens van Rotterdam Sportsupport hebben vanmiddag in het Van Donge & De Roo Stadion hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Vanaf volgend schooljaar kunnen Rotterdamse leerlingen die op een Challenge010-school zitten, ten noorden van de Maas, voetballen bij Excelsior4All.

Als leerlingen voor de sport zaalvoetbal kiezen worden ze sportvriend van Excelsior4All, de maatschappelijke foundation van de Rotterdamse eredivisieclub. Stichting Excelsior4All is het maatschappelijke hart van Excelsior. Het doel van de stichting is middels de kracht (merk, imago en kernwaarde) van Excelsior sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Rotterdam.

‘Challenge010 past precies binnen de maatschappelijke pijlers, doelstellingen en ambities van stichting Excelsior4All’, stelt Niels Redert, directeur van stichting Excelsior4All. ‘Wij gaan in het schooljaar 2017-2018 ruim 20 uur per week voetbaltrainingen geven op middelbare scholen. De doelgroep middelbare scholieren krijgt daardoor via Challenge010 de kans om wekelijks te sporten.’

‘Wij zijn verheugd dat Excelsior4All zich, voor de leerlingen in Rotterdam-Noord, wil verbinden aan het project Challenge010’, aldus Gert-Lammens, directeur van Stichting Rotterdam Sportsupport. ‘Rolmodellen van een Betaald Voetbal Organisatie zijn belangrijk om jongeren te enthousiasmeren om te gaan sporten.’

Challenge010 is een project van Rotterdam Sportsupport. Het draagt bij aan de ontwikkeling van positief gedrag van middelbare scholieren. De jongeren gaan de uitdaging aan met een schoolteam de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen.


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker