Flanderijn, Sponsor van Rotterdam Sportsupport, heeft aangekondigd zich structureel hard te maken voor het Jeugdsportfonds Rotterdam. Dat programma stelt kinderen uit financieel zwakke gezinnen in de gelegenheid lid te worden van een sportvereniging.

Maar liefst 2311 kinderen kregen vorig jaar via het Jeugdsportfonds Rotterdam entree tot een sportvereniging. Een mooi getal, maar toch was het in de zomer even spannend rondom de door Rotterdam Sportsupport uitgevoerde regeling. Als gevolg van het eigen succes moest Jeugdsportfonds Rotterdam een stop afkondigen. Op dat moment waren bijna 1400 aanvragen gehonoreerd en bleken de door de Gemeente beschikbaar gestelde financiële middelen uitgeput te zijn.

Mede dankzij donaties van vele partijen beleefde het Jeugdsportfonds Rotterdam na twee maanden een herstart. Zo schonk incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn 20.000 euro. ‘We weten dat onze bijdrage leidt tot een waardevolle tijdbesteding van zo’n 150 kinderen’, zo sprak directeur Teunis Nieuwpoort destijds. ‘Investeren in het Jeugdsportfonds is even concreet als zinvol.’

Inmiddels heeft Nieuwpoort gemeld ernaar te streven dat de barmhartigheid niet beperkt blijft tot een eenmalige gift. ‘Wij denken bovendien dat onze relaties dit doel ook sympathiek vinden en daarom hebben wij hen opgeroepen het fonds ook te ondersteunen.’

Waarom loopt Flanderijn warm voor het Jeugdsportfonds Rotterdam? Nieuwpoort: ‘Wij worden door veel partijen ingeschakeld om geld te incasseren. Zo komen we bij mensen met financiële problemen, bij gezinnen die elke euro moeten omdraaien. En daar schiet het sporten voor kinderen er vaak bij in. Wij hebben wat geschoven met budgetten voor relatiegeschenken, en konden zo een mooie bijdrage leveren aan het Jeugdsportfonds Rotterdam.’ Bekijk hier het filmpje waarin Flanderijn de plannen uiteenzet.

Ook kinderen helpen om te kunnen sporten? Ga voor meer informatie naar www.jeugdsportfonds.nl of e-mail naar Rotterdam@jeugdsportfonds.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janneke van Tienen

Janneke van Tienen

P&O medewerker