Meer dan 180 jongeren verrasten op vrijdag 20 februari nietsvermoedende reizigers met een groot dansoptreden op het Stationsplein voor Rotterdam Centraal. In de eerste instantie waren er maar twee meiden die de aandacht opeisten, maar al snel voegden andere dansers zich hen. De dynamische demonstratie met bijpassende muziek duurde 10 minuten. Daarna presenteerden diverse groepen apart hun danskunsten. 

De jongeren dansen wekelijks mee in de programma’s Make You Move en Challenge010 van SKVR, HipHopHuis, Rotterdam Sportsupport en gemeente Rotterdam. De initiatiefnemers willen met deze spontane ‘flashmob’ dans op de kaart zetten in Rotterdam. Zonder de programma’s zouden de jongeren niet structureel kunnen dansen terwijl onderzoek heeft bewezen dat de persoonlijke ontwikkeling en schoolcarrière van jongeren vaak gebaat zijn bij sportdeelname.

Kijk voor informatie en deelname aan de dansprogramma’s op www.skvr.nl/makeyoumove of www.challenge010.nl/dans.

Hieronder vind je een overzicht van berichten uit diverse media over de flasmob. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging