Zes maanden geleden is Barry Wijers als combinatiefunctionaris tafeltennis gestart. Hij werkt in de zogeheten “krachtwijken”, waarin de tafeltennisverenigingen 21 up, Overschie, FvT en Boomgaardshoek actief zijn. In het eerste halfjaar bereikte Wijers al 1500 kinderen met clinics op scholen. Mede hierdoor is het aantal jeugdleden van deze verenigingen gestegen van 166 per 1 oktober 2012 naar 211 per 1 maart 2013. Een stijging van maar liefst 27%.

Mede door de inzet van de combinatiefunctionaris heeft tafeltennisvereniging Boomgaardshoek uit Hoogvliet nu een jeugdafdeling met 16 jeugdleden en wordt er gekeken of er nog mogelijkheden zijn om dit uit te breiden. Dankzij enthousiaste vrijwilligers wordt er nu wekelijks training gegeven en de combinatiefunctionaris blijft deze vrijwilligers ondersteunen.

Ook bij 21 up en FvT is er een mooie stijging te zien in het aantal jeugdleden. Door verschillende clinics en de ondersteuning van de combinatiefunctionaris bij de schoolsporten is dit gelukt. Bij FvT zal er in de meivakantie nog een Table Stars-middag plaatsvinden voor de scholen waar geen clinics zijn gegeven.

Bij Overschie gaat de combinatiefunctionaris in maart beginnen met het geven van clinics. In samenwerking met de vereniging worden op alle scholen uit de wijk clinics gegeven en worden deze clinics afgesloten met een Table Stars-ochtend voor de jongere groepen en een scholentoernooi voor de oudere groepen.

De komende maanden hopen de verenigingen de goede ontwikkelingen voort te zetten. De werkzaamheden van Wijers vinden plaats in samenwerking met Rotterdam Sportsupport, NTTB afdeling west en de verenigingen. Het project Table Stars is een belangrijk onderdeel van het uitvoeren van de werkzaamheden.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging