Zaterdag 7 februari staat het voorplein van het Centraal Station voor één keer in het teken van tennis. Met de start van het ABN AMRO World Tennis Tournament op maandag 9 februari, worden alle Rotterdammers en bezoekers van de stad uitgedaagd om hun tennistalenten te tonen tijdens clinics en wedstrijden. Dit kan tussen 12.00 en 16.00 uur. Om 14.30 uur verwelkomt wethouder Adriaan Visser (Financien, Binnenstad, Cultuur en Sport) de toernooidirecteuren Richard Krajicek en Esther Vergeer in Rotterdam. Zij geven een kleine demonstratie.

VIP-kaarten winnen met ballenactie

De dagen voorafgaand aan 7 februari worden gesigneerde tennisballen verstopt in de stad. Aanwijzingen over de locaties worden via Twitter (o.a @abnamrowtt en @sportstad) gecommuniceerd. Mensen die een bal vinden, kunnen deze inleveren op zaterdag 7 februari, op het voorplein van het Centraal Station. Zij ontvangen dan twee vip-kaarten voor het ABM AMRO World Tennis Tournament.

42-ballentoernooi

In 2014 zijn 42 tennistoernooitjes georganiseerd. Fanatiek streden de deelnemers om een felbegeerde plek op het officiële court tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam. De halve finales en finale worden gespeeld in Ahoy op zaterdag 14 februari aanstaande.

Belang van side events

Het 42-ballentoernooi, het centre court op het voorplein van het CS en de zoekactie naar de ballen zijn de side events die de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Ahoy Rotterdam organiseren bij het ABN AMRO World Tennis Tournament . De side events zijn bedoeld om een breed publiek te enthousiasmeren voor het evenement en de sport. Sport is namelijk belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio