De gebiedsconsulenten zijn het gezicht van Rotterdam Sportsupport. Ze zijn het aanspreekpunt voor verenigingen en betrokken partijen uit de omgeving en zorgen samen met collega-expertconsulenten en partners voor de best passende ondersteuning en advies. Wie zijn deze gebiedsconsulenten? En hoe vullen ze hun werkzaamheden in? In een reeks artikelen maak je kennis met de personen achter de gebiedsconsulenten. Deze keer: Daan Baecke; actief in Kralingen-Crooswijk en Noord.

Daan zit veel en graag op de fiets. Voor een clubbezoek of een werkdag op het kantoor aan de Olympiaweg stapt hij altijd op zijn tweewieler met zijn jas en rugzak van Rotterdam Sportsupport. De werkdag begint, zo zegt hij zelf, altijd op Centraal Station. “Op deze manier beleef ik Rotterdam op z’n puurst. Ik voel me zo ook echt onderdeel van de stad. Daarnaast vind ik sporten gewoon ontzettend leuk, ben zelf iemand die meerdere sporten doet. Dan is het natuurlijk ideaal als ik werk kan combineren met sport.”

Netwerk

In april 2018 kwam Daan in dienst van Rotterdam Sportsupport. In de tien jaar daarvoor werkte hij als docent lichamelijke beweging voor het programma LekkerFit van de gemeente Rotterdam en was hij coördinator van de Schoolsportvereniging. “Een leuke, veelzijdige baan, die uit meer bestond dan alleen gymles verzorgen. Je besteedt de halve week aan gymlessen, de andere helft van de tijd werk je aan een gezonde leefstijl voor de kinderen rondom de lessen. Denk bijvoorbeeld aan gezonde traktaties of waterdrinkbeleid. Kinderen helpen in hun motorische ontwikkeling is belangrijk, maar gezonde voeding is onmisbaar in een gezonde levensstijl. In die tijd bouwde ik via de Schoolsportvereniging ook al een netwerk van sportverenigingen op. Zo was ik al bekend met Rotterdam Sportsupport. Toen de vacature voor gebiedsconsulent vrijkwam, voelde ik dat ik die stap moest nemen.”  

“Ik vind het leuk om bij te dragen aan vooruitgang, gun mensen het geluksgevoel dat ik zelf krijg van sporten. Iets nieuws leren, samenwerken met anderen; dat maakt mij blij en laadt mij iedere keer weer op.”

Daan Baecke (gebiedsconsulent Kralingen-Crooswijk en Noord)


Aandacht verspreiden

Als gebiedsconsulent in Kralingen-Crooswijk en Noord onderhoudt Daan contact met ruim honderd verenigingen en verschillende stichtingen en samenwerkingspartijen. Namens Rotterdam Sportsupport is hij in deze gebieden het eerste aanspreekpunt voor het bestuur. In deze rol voert hij gesprekken met de clubs over de vitaliteit, koers en ontwikkeling en koppelt – indien nodig – een expertadviseur aan de vraag of behoefte van de verenigingen.

“Of het mijn werk anders maakt met meer dan honderd clubs in mijn gebied? Ik denk dat ik mijn aandacht meer moet verdelen dan andere gebiedsconsulenten. Qua relatie met de verenigingen zit ik misschien meer op afstand, maar ik zou zeker niet willen zeggen dat er geen efficiënte afstemming is. Natuurlijk spreek ik ook veel bestuurders als ik een rondje maak langs de clubs. Ik ben inmiddels 4,5 jaar hun gebiedsconsulent, dus ik heb inmiddels mijn netwerk opgebouwd. Ze weten me nu ook wel per telefoon of mail te bereiken.” 

Gebiedsconsulent Daan Baecke op de fiets tijdens een werkdag. “Op deze manier beleef ik Rotterdam op z’n puurst. Ik voel me zo ook echt onderdeel van de stad.”

‘Drempels wegnemen’

Sinds een paar maanden werkt Daan ook vier uur per week in het team van Sport, Zorg en Welzijn. Met de projecten binnen dit team helpt Rotterdam Sportsupport Rotterdammers met een afstand tot bewegen weer op gang te brengen bij een sportvereniging. “Ik vind het leuk om bij te dragen aan vooruitgang, gun mensen het geluksgevoel dat ik zelf krijg van sporten. Iets nieuws leren, samenwerken met anderen; dat maakt mij blij en laadt mij iedere keer weer op. Als mensen om wat voor reden dan ook niet kunnen sporten, wil ik graag helpen om die drempels weg te nemen. Voor deze mensen kunnen verenigingen echt het verschil maken.”

Daan Baecke

Gebiedsconsulent Kralingen-Crooswijk en Noord
Daan Baecke

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter