De Sportspullenbank Rotterdam zamelt tweedehands sportkleding en -materialen in. Deze worden verdeeld aan jeugdleden van sportverenigingen in Delfshaven en op korte termijn ook in Hillegersberg-Schiebroek.

Multisportvereniging Delfshaven en Stichting Hockey voor Iedereen Rotterdam sloegen de handen ineen en startten deze actie. De ingezamelde kleding en benodigdheden worden gratis verstrekt aan kinderen die lid willen worden van een sportvereniging in Delfshaven. Op korte termijn volgt ook Hillegersberg-Schiebroek. Op deze manier worden kinderen geholpen die onvoldoende financiële middelen hebben om zelf kleding aan te schaffen. De Sportspullenbank heeft nu al veel voetbal- en hockeyspullen, maar ook taekwondo-pakken, zaalspullen, skates en zwemschoenen.

Inzamelpunten Sportspullenbank

Er zijn drie inzamelpunten in de stad ingericht. Heb je tweedehands sportspullen die je een tweede leven gunt? Check hier de inzamelpunten:

  • Lloyd Multiplein | Schiehaven 68 (MSV Delfshaven) | Bel voor een afspraak naar 06-27179884.
  • Hazelaarweg 2 (HC Rotterdam) | Bel voor een afspraak naar 06-46789172.
  • Energieweg 15 (HC Delfshaven) | Bel voor een afspraak naar 06-27179884.
  • Kantoor Rotterdam Sportsupport | Green Stand, Olympiaweg 10 (derde etage) | Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Multisportvereniging Delfshaven

De Multisportvereniging (MSV) Delfshaven is ontstaan vanuit een initiatief van De Betrokken Spartaan, Thuis Op Straat en Hockeyclub Delfshaven. Bij MSV Delfshaven kun je het hele jaar door voetballen, hockeyen, basketballen, dansen of meedoen aan acrobatiek. Op verschillende pleintjes in Delfshaven kun je alle sporten proberen. Als je één van de sporten leuk vindt kun je makkelijk doorstromen naar de reguliere sportverenigingen.

Stichting Hockey voor Iedereen Rotterdam

Stichting Hockey voor Iedereen Rotterdam heeft als doel: het welzijn van jeugd, voor wie sporten bij een vereniging niet vanzelfsprekend is te bevorderen en werkt onder andere samen met Rotterdamse hockeyverenigingen en diverse sociale instanties.

Dit initiatief is mede tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport en Cultuur, Thuis op Straat, Kledingbank Rotterdam, stichtingen in de wijk, de Rotterdamse hockeyclubs en Rotterdam Sportsupport.  

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur