Overmatig alcoholgebruik leidt tot fysieke en maatschappelijke problemen. De overheid wil het gebruik van alcohol beperken en tegengaan bij jongeren onder zestien jaar. Dat doet zij onder meer door regels op te stellen over alcoholverkoop. Waar voorheen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleerde of regels werden nageleefd, gaat nu de gemeente Rotterdam deze taak op zich nemen.

De gemeente wil het maatschappelijk probleem van overmatig alcoholgebruik door jongeren aanpakken. Dat gebeurt in samenwerking met onder meer scholen, ouders, professionals en de horeca. Sportverenigingen spelen eveneens een belangrijke rol in de leefomgeving van jongeren. Clubs die alcoholhoudende dranken schenken, hebben dus een grote verantwoordelijkheid. Bezoek op donderdag 19 april vanaf 19.30 uur de themabijeenkomst over dit thema die wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en Youz, een onderdeel van Bouman GGZ.

De meest actuele informatie over alcoholwet- en regelgeving en de controle vanuit de Gemeente Rotterdam hierop. Het aanbod om met behulp van Youz een beleidsplan op te stellen voor verantwoord alcoholgebruik. Dat zijn de twee belangrijkste punten die aan de orde komen tijdens de themabijeenkomst over alcohol bij sportclubs. De deelnemende verenigingen ontvangen van Rotterdam Sportsupport een agenda en de locatie van deze avond.

Het is nuttig voor sportverenigingen om stil te staan bij wat ze kunnen doen om overmatig alcoholgebruik onder jongeren te voorkomen of stoppen. Welke mogelijkheden hebben zij om het verschijnsel tegen te gaan? Daarbij kunnen clubs worden ondersteund door professionals die gelinkt zijn aan Bouman GGZ, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg die onder meer advies geeft om problemen met alcoholgebruik tegen te gaan.

Aanmelden is mogelijk door het Aanmeldformulier themabijeenkomst alcoholbeleid te sturen naar info@rotterdamsportsupport.nl Meer informatie over de thema-avond? Zoek contact met projectmedewerker Kim Santbulte van Rotterdam Sportsupport via 010 242 93 15 of k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl .

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging