Op maandag 10 februari 2020 vindt de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2019 plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. Vanmiddag heeft RTV Rijnmond, tijdens de speciale eindejaarsuitzending van FC Rijnmond, de genomineerden van de 33e editie van deze Rotterdamse uitreiking bekendgemaakt.

De genomineerden zijn er in de categorieën Sportvrouw, Sportman, Sportcoach, Sportvrijwilliger, Sportploeg en het Sporttalent van Rotterdam-Rijnmond. Ook is er een award voor ‘Leukste Kluppie’ en wordt de ‘Meer dan Sport’ award uitgereikt.

En de genomineerden zijn….

  • Sportvrouw: Marieke Keijser (roeien), Nouschka Fontijn (boksen) en Kelly Dulfer (handbal).
  • Sportman: Georginio Wijnaldum (voetbal), Menno van Gorp (breakdance) en Ranki Oberoi (verspringen).
  • Sportcoach: Mark van der Ham (judo), Gert-Jan van der Linden (rolstoelbasketbal) en Henk Fraser (voetbal).
  • Sportvrijwilliger: Nicolien de Wit (Feyenoord Handbal), Elza Burg (korfbalvereniging OZC) en Tom Smulders (wielervereniging CS010).
  • Sportploeg: Sliedrecht Sport Dames (volleybal), Sparta (voetbal) en Victoria Squash.
  • Sporttalent: Yael van Heemst (judo), Darryl Collins (honkbal) en Thomas van Wanrooij (para-zwemmen).
  • Leukste Kluppie: Abdel-kwan Rotterdam (taekwondo), HC Delfshaven (hockey) en Happy Fit Challenge (bootcamp).
  • Meer dan Sport Award: Noël Soares Brazão (namens Team Soares Brazão), Volley Zuid (volleybalvereniging), Marita van den Bulk (namens Middin Rotterdam).

Stemmen kan tot 1 februari via rijnmond.nl/sportawards 

Achtergrondinformatie

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks uitgereikt aan de Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sporttalent, Sportcoach en Sportvrijwilliger. Ook is er een award voor het ‘Leukste Kluppie’ en een ‘Meer dan Sport Award’ voor initiatieven, organisaties en personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

De Awards worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie(s) hebben verricht. Daarbij wordt gekeken naar prestaties op internationaal niveau en de tak van sport. Voor de categorieën Sportvrijwilliger, Leukste Kluppie en Meer dan Sport Award kon iedere Rotterdammer zijn favoriet aandragen.

Per categorie wordt de lijst vervolgens teruggebracht tot drie genomineerden. Via de website van Rijnmond kan het publiek op hen stemmen. De uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende