Heeft u als zorg- of onderwijsinstelling cliënten met een beperking? Wilt u hen de gelegenheid bieden kennis te maken met sporten en bewegen om ze vervolgens eventueel te laten doorstromen naar een vereniging? Dan kunt u zich aanmelden voor het Sport-Traject van Rotterdam Sport op Maat. Combinatiefunctionaris Emy Theunissen komt acht keer bij uw organisatie op bezoek voor een sport- en beweegsessie.

Het Sport-Traject is een mooie aanvulling op het programma van cliënten in bijvoorbeeld instellingen of woonvormen. Hoe het werkt? Eerst vier keer bewegen en sporten in algemene zin. Daarna vier keer inzoomen op de beweegvormen die de cliënten het meest aanspreekt. En tot slot eventuele begeleiding naar een vereniging. Het traject is geschikt voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en past ook bij alle leeftijden.

Combinatiefunctionaris Emy Theunissen gaat er dieper op in: ‘Op de locatie van de zorg- of onderwijsinstelling zelf leren deelnemers aanvankelijk bepaalde bewegingsvormen kennen. Zij merken wat hun lichaam wel en niet kan. Altijd geldt: plezier en veiligheid zijn het belangrijkst. Tijdens de eerste vier weken wordt duidelijk welke twee sporten de deelnemers het leukst vinden. In de volgende vier weken gaan we in op de regels en technieken van die sporten.’

Hebben sommige deelnemers daarna de smaak te pakken en willen en kunnen zij lid worden van een vereniging? Emy: ‘Dan wil ik daar graag bij helpen. Ik leg contact met een geschikte club en praat vrijwilligers er bij over de geïnteresseerde persoon in kwestie. Ik begeleid mensen eventueel ook tijdens hun eerste bezoek aan de club.’

Geïnteresseerd in het Sport-Traject? Met Emy Theunissen van Rotterdam Sport op Maat bespreekt u onder meer de invulling, locatie en doelgroepen. Zij is te bereiken via (010) 242 9315 en e.theunissen@rotterdamsportopmaat.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker