Rotterdammers kunnen nu snel, gemakkelijk en gericht de sport of bewegingsvorm zoeken die het best bij hen past. Zij vinden hun weg via de vorige maand gelanceerde sport- en beweegdatabase. Maatschappelijke partijen, zoals huisartsen of welzijnsorganisaties, kunnen hun cliënten wijzen op deze nieuwe faciliteit. Aansluitend op hun advies te sporten of bewegen, vertellen ze dus voortaan ook over de route richting een geschikte aanbieder.

Rotterdam heeft honderden aanbieders van sport- en beweegactiviteiten. In de database zijn nu al duizend beschreven activiteiten te vinden. Onder anderen leerkrachten, huisartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten, medewerkers van verzorgingshuizen en activiteitenbegeleiders kunnen er nu eenvoudig het geschikte sportaanbod vinden voor hun leerlingen, patiënten, cliënten en bewoners. Maar het is natuurlijk ook een middel waarmee die laatsten zelf kunnen zoeken en extra enthousiast raken over sport of beweging.

Specifieke wensen

De database biedt de mogelijkheid te selecteren op bijvoorbeeld locatie, leeftijdscategorie of specifieke wensen naar aanleiding van fysieke of mentale omstandigheden. Trefwoorden kunnen onder meer zijn: overgewicht, 55-plussers, visuele beperking en autisme.

Lancering

Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) lanceerde de sport- en beweegdatabase op maandag 13 november tijdens het Sportcongres Rotterdam. Hij zei: ‘Er is nu één plek waar het sportieve aanbod samenkomt. Het huidige aanbod in de database is zo breed, dat je ook heel specifiek kunt zoeken. Zo staan er activiteiten in voor mensen in een rolstoel of met overgewicht.’

Hier ziet u een animatievideo over de sport- en beweegdatabase. De database is ontwikkeld onder leiding van gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. De sport- en beweegdatabase kon worden gerealiseerd dankzij onder meer een financiële bijdrage van Fonds Achterstandswijken Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker