Rotterdam gaat op zoek naar de populairste sportfoto. Voormalig tophockeyster Fatima Moreira de Melo en sportverslaggever Jan Dirk Stouten van RTV Rijnmond lanceerden maandag 15 december tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond de sportfotowedstrijd van Rotterdam. Iedereen kan in de komende drie maanden zijn zelfgemaakte sportfoto’s insturen. 

Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen creatief omgaan met hun inzending: van actiefoto’s op sportvelden en pleintjes tot activiteiten in gymzalen en in stadions. Zowel een sporter, supporter, vrijwilliger of team kan centraal staan.

De fotowedstrijd is een initiatief van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport. Ze willen mensen uitdagen hun mooie sportmomenten te delen.

Podium

Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport): ‘Rotterdam telt wekelijks duizenden sportactiviteiten. Grote aantallen inwoners van Rotterdam en daarbuiten beleven er veel plezier aan. Het mooie dat deze sportstad te bieden heeft, verdient een podium. Met deze fotowedstrijd willen we dat podium geven aan de waardevolle momenten uit de Rotterdamse sport.’

Volgens de wethouder gaat de inhoud van de foto bij de fotowedstrijd boven de kwaliteit. ‘We hopen op beelden van bijzondere acties en de emotie die sport biedt. Het is meegenomen als de foto van hoge kwaliteit is, maar dit is niet leidend.’

Inzenden

Deelnemers kunnen hun foto onder meer inzenden via social media. Op de sociale netwerken Twitter en Instagram maakt een foto automatisch deel uit van de wedstrijd wanneer de hashtag #mijnsportstad wordt toegevoegd aan het bericht. Deelnemers kunnen hun foto ook inzenden via www.rotterdamsportstad.nl/fotowedstrijd. Daar zijn tevens alle inzendingen te zien. Iedereen kan hier ook stemmen op zijn favoriete foto.

Uit de tien foto’s met de meeste stemmen kiest een vakjury welke inzending dé sportfoto van Rotterdam wordt. De volledige top-tien valt in de prijzen, die variëren van sportfotoworkshops en seizoenkaarten tot een plaats op de voorpagina van de Havenloods, dat als mediapartner aan de fotowedstrijd is verbonden .

De foto’s kunnen worden ingezonden tot zondag 15 maart. In aanmerking komt elke foto die is gemaakt vanaf 1 januari 2014. De foto’s moeten zijn gemaakt in Rotterdam of Rotterdamse sporters betreffen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden