Ter hoogte van de kruising Olympiaweg – Stadionweg op Rotterdam Zuid hangt tijdens de NN Marathon Rotterdam een gigantische aanvoerdersband aan het kantoorpand de GreenStand. Elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid; dat is waar de groen-witte aanvoerdersband met het hernieuwde stadswapen ‘Sterker door Strijd’ voor staat. De door Arno Coenen ontworpen band is onderdeel van de campagne ‘Omarm Rotterdam!’ en wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan meer diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport. Naast Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn en Rita van Driel mochten nog tientallen anderen de band in ontvangst nemen. Niet alleen Rotterdam Sportsupport reikt uit, maar ook andere personen en organisaties doen actief mee omdat zij diversiteit en inclusie belangrijk vinden.

Op zondag 24 oktober zal Rotterdam Sportsupport – tijdens de 40e editie van Rotterdam Marathon – voor de 40e keer een aanvoerdersband uitreiken aan iemand die ervoor zorgt dat iedereen mee kan doen binnen de Rotterdamse sportwereld. Terwijl hardlopers een topprestatie neerzetten tijdens de Rotterdam Marathon en de GreenStand passeren waardeert Rotterdam Sportsupport aanvoerders voor topprestaties op het gebied van diversiteit en inclusie. Gedurende dit evenement zullen de genodigden vanaf het dakterras de marathonlopers aanmoedigen.

In september 2020 doken de aanvoerdersbanden voor het eerst op om allerlei Rotterdamse standbeelden. Het was de start van een warme campagne waarin presentator Bart Nolles en een cameraploeg tientallen voorlopers verraste met een persoonlijke uitreiking. Samen met Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Gemeente Rotterdam maakte Rotterdam Sportsupport het mogelijk dat een aanvoerdersband met laser om de Euromast werd geprojecteerd tijdens Mothership’s ‘Rotterdam Verlicht!’ en stak hiermee Rotterdammers een hart onder de riem in de donkere coronamaanden. Begin 2021 ontvingen alle 351 Rotterdamse sportverenigingen, passend bij het vlaggenoffensief van de gemeente Rotterdam, banden om vrijwilligers te eren. Ook na 24 oktober zal de band nog regelmatig in Rotterdam opduiken om aandacht te vragen voor het belang en de mooie verhalen van een diverse en inclusieve sport. Rotterdam Sportsupport staat open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen.

De volgende partners van Rotterdam Sportsupport maken de happening op 24 oktober mede mogelijk: Van Kessel Projectontwikkeling en Beheer, Mothership, Avantage, Rotterdam Topsport, Schoolsportvereniging, SKVR, Gemeente Rotterdam en Sportspullenbank Nederland.

Lees hier meer over de campagne ‘Omarm Rotterdam!’.

Soufiane Touzani toont de aanvoerdersband
Euromast Groen verlicht ihkv Omarm Rotterdam
Euromast groen verlicht met laserprojectie van ‘Omarm Rotterdam!’
Deborah Gravenstijn toont haar aanvoerdersband in Rotterdam
Deborah Gravenstijn toont trots de aanvoerdersband
Iconische beelden in de stad droegen op 23 september als eerste de aanvoerdersband
Rita van Driel poseert met de aanvoerdersband.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Roos Vroonland

projectmedewerker Vitale en Toekomstbestendige sportverenigingen
Roos Vroonland