Aan de Oldegaarde zal komend jaar een nieuwe honkbalaccommodatie verrijzen. Vorige week besloot wethouder Sven de Langen positief over het plan van initiatiefnemers Portland Poema’s en Urban010. Rotterdam Sportsupport hielp de clubs bij het opstellen van de businesscase die leidde tot dit besluit. Met de volledige aanleg van het complex is zo’n 1,5 miljoen euro gemoeid. 

Beide verenigingen zijn al jaren maatschappelijk actief op Rotterdam-Zuid en een volwaardige accommodatie is een lang gekoesterde wens van beide verenigingen. ‘Met het nieuwe complex kunnen we groeien en invulling geven aan onze maatschappelijke ambities. We willen met honkbal het verschil maken in het leven van Rotterdammers. Nu verliezen we veel jeugd omdat we vanwege ruimtegebrek vaak niet kunnen trainen en geen wedstrijden kunnen spelen. Straks hebben we hier genoeg ruimte voor en kunnen we de jeugd en andere groepen Rotterdammers duurzaam in beweging krijgen’ aldus Wim van der Hout, voorzitter van de Portland Poema’s.

De verenigingen hebben grootse ambities met het honkbal op Zuid. Naast het gezamenlijke gebruik van het complex zal er ook ingezet worden op het promoten van de sport, kennisdeling tussen de clubs en het realiseren van maatschappelijke activiteiten. ‘Het zit in het DNA van onze vereniging om een maatschappelijke bijdrage te willen leveren. Nu ligt onze focus op de jeugd, maar met de nieuwe accommodatie kunnen we ook met hun ouders en met senioren aan de slag. Dit is een enorme kans want honkbal is een populaire sport op Rotterdam-Zuid’ aldus Sherandal Rosa, voorzitter Urban010.

De gemeente heeft afgelopen week besloten om de investering aan het complex te doen en heeft vertrouwen uitgesproken in de clubs en hun aanpak. Deze doorbrak kwam na uitgebreide en langdurige ondersteuning van Rotterdam Sportsupport aan de clubs waarbij zij hun plannen hebben uitgewerkt. ‘We zijn blij dat Rotterdam Sportsupport ons geholpen heeft om vanuit onze eigen kracht te komen tot een goed plan dat realistisch is en ruimte biedt om stapsgewijs te gaan groeien. Dit helpt ons de aankomende jaren de juiste keuzes te maken’ zegt Wil van der Hout.

Rosa vervolgt: ‘De volgende fase in dit proces is het oprichten van de stichting en het realiseren van de accommodatie. Komende maanden gaan we samen met de gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport aan de slag om hopelijk seizoen 2019/2020 al te gaan spelen op het nieuwe complex.’

De gemeente Rotterdam had overigens ook goed nieuws voor voetbalvereniging Neptunus-Schiebroek. Zij krijgen per zomer 2019 de beschikking over een tweede kunstgrasveld. Wethouder De Langen (CDA) van Sport: “De investeringen bij Neptunus-Schiebroek en in het honkbalcomplex op Zuid passen helemaal bij de ambitie van de gemeente om een goede infrastructuur van sportvoorzieningen te krijgen en te behouden. Voorzieningen waar prettig gesport kan worden en die intensief gebruikt worden door allerlei verschillende  sporten en mensen. Ik ben er van overtuigd dat we hiermee de clubs – en daarmee de stad – weer een stap verder brengen.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers