Van 3 maart tot en met 5 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. Voetbalvereniging Xerxes DZB trapte afgelopen zaterdag 3 maart af.

Miranda Cohen, verenigingsmanager van XerxesDZB vertelt waarom zij haar vereniging heeft opgegeven voor de strijd om de titel van Rotterdams leukste ‘kluppie’: “Topsport en breedtesport gaat bij Xerxes DZB heel goed samen. Het eerste zaterdagelftal komt uit in de hoofdklasse en heeft ambities om op termijn in de topklasse te gaan spelen. Tevens zijn er bijna 1100 mensen lid van XerxesDZB, wordt er zowel op zaterdag als op zondag gevoetbald en is er altijd leven op sportpark Faas Wilkes. De club organiseert zijn eigen Champions League voor de Zebraatjes en een 7 tegen 7 competitie voor senioren.”

Naast het voetbal is XerxesDZB betrokken bij nog een aantal projecten zoals Sportplus, een speciale Kidsclub en de Voetbalacademie Rotterdam. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport is de club als sportplusvereniging bezig met tal van andere activiteiten op maatschappelijk gebied. Er worden een-tweetjes aangegaan met Challenge Sports, gespecialiseerd in werk en reïntegratietrajecten. Cliënten van Challenge Sports krijgen de gelegenheid de weg naar een vaste baan op de reguliere arbeidsmarkt in te slaan door bij de club bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden te verrichten, schoon te maken of gastvrouw te zijn. Verder kunnen klanten van Pameijer vrijwilligerstaken vervullen en sporten bij de voetbalvereniging. Pameijer en XerxesDZB werken zo samen aan de deelname van mensen met een beperking in de samenleving.

Cohen vervolgt: “Wij zijn blij en trots dit te kunnen doen en realiseren ons dat we een hoop te danken hebben aan tal van vrijwilligers die zich voor de club inzetten. Voor hen organiseert de club daarom ook een speciale vrijwilligersavond. Het is sowieso een club die leeft, met een Ladies Night, een Mohikanendiner en tal van andere activiteiten.”

Cohen weet ook al hoe de geldprijs van 2500 euro besteed zal gaan worden: “Wij gaan het investeren in onze infrastructuur zodat wij nog meer activiteiten kunnen ontplooien.”

Beluister hier de reportage van XerxesDZB.

Ons Kluppie is een samenwerkingsproject tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport waarmee jaarlijks Rotterdams leukste ‘kluppie’ wordt verkozen. De winnaar, die 2.500 euro opstrijkt, wordt bepaald door publiek en een deskundige jury. Stemmen kan van 3 maart tot en met 11 mei op  www.rotterdamsportsupport.nl/onskluppie en op  www.facebook.com/sportsupport

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur