Golfclub Kralingen mag zich het komende jaar Sportplusvereniging noemen. Van acht andere clubs werd het predicaat met twee of vier jaar verlengd. Deze verenigingen zijn eerder hierover geïnformeerd en krijgen binnenkort het predicaat officieel overhandigd.

Het Sportpluspredicaat is een erkenning voor onder meer het bieden van een veilig sportklimaat en sterk maatschappelijk ondernemerschap. Golfclub Kralingen ontving de erkenning dit jaar als nieuwe Sportplusvereniging. Van acht andere verenigingen werd hun aflopende ‘Sportplusstatus’ verlengd; ckv N.I.O. (twee jaar), rc The Hookers (twee jaar), Roeivereniging Rijnmond (twee jaar), vv Rozenburg (twee jaar), budovereniging Unity99 (vier jaar), kv Nikantes (vier jaar), RKC WION (vier jaar) en TTV Alexandria’66 (vier jaar). In totaal zijn er nu 30 Sportplussportverenigingen in Rotterdam.

“De Sportplusverenigingen zijn belangrijk voor de stad. Ze laten zien dat ze vooroplopen in het maatschappelijk van betekenis zijn, waardoor ze van extra waarde zijn voor hun leden, de wijk en Rotterdam.”

Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport)

Sportplus

Een Sportplusvereniging is een vitale vereniging met een veilig sportklimaat. De club is financieel gezond, heeft de juridische zaken op orde en is maatschappelijk ondernemend met de deuren open voor de wijk en de stad. Rotterdam Sportsupport ondersteunt deze verenigingen bij hun maatschappelijke inzet en interne organisatie.
    Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport: “De Sportplusverenigingen zijn belangrijk voor Rotterdam. Ze laten zien dat ze vooroplopen in het maatschappelijk van betekenis zijn, waardoor ze van extra waarde zijn voor hun leden, de wijk en Rotterdam. Deze verenigingen zetten zich in om de kracht van sport en verenigen nog gerichter voor de stad te benutten en zijn daarom onmisbaar binnen het sociaal beleid in Rotterdam.”  

Een Sportplusvereniging is een vitale vereniging met een veilig sportklimaat. De club is financieel gezond, heeft de juridische zaken op orde en is maatschappelijk ondernemend met de deuren open voor de wijk en de stad.

Traject 

Rotterdamse sportverenigingen kunnen één keer per jaar opgaan voor het Sportpluspredicaat. Een onafhankelijke commissie, met leden uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, toetst of de vereniging hiervoor in aanmerking komt. Hierbij wordt gekeken naar onder meer vitaliteit, maatschappelijk ondernemerschap, oog voor duurzaamheid en toekomstbestendigheid en of de vereniging een veilig sportklimaat heeft. Afhankelijk van de score ontvangen de verenigingen een predicaat voor één, twee of vier jaar. Klik hier voor meer informatie over Sportplus.

De 30 Rotterdamse Sportplusverenigingen zijn: Abdel-kwan (taekwondo), Atomium ’61 (handbal), ckv N.I.O. (korfbal), Golfclub Kralingen (golf), HC Delfshaven (hockey), HC Feijenoord (hockey), HC Rotterdam (hockey), rvv L.M.O. (voetbal), LTC Plaswijck’62 (tennis), kv Nikantes (korfbal), OZC (korfbal), PAC Rotterdam (atletiek), Portland Poema’s (honk- en softbal), vv Pernis (voetbal), RC The Hookers (rugby), Feyenoord Handbal (handbal), Roeivereniging Rijnmond, vv Rozenburg (voetbal), Rotterdam Atletiek, Rotterdam Basketbal, RSV Sperwers (korfbal), A.R.S.R. Skadi Rotterdam (roeien), Spartaan’20 (voetbal), Futsal Rotterdam (zaalvoetbal), TTV Alexandria ’66 (tafeltennis), Unity99(karate), rkc WION (korfbal), R.C.&V.V. V.O.C. (voetbal en cricket), XerxesDZB (voetbal), Volley Zuid (volleybal).

Carola Nagy

Projectleider Sportplus
Carola Nagy

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent
Karianne Lagendaal