Een student van de Hogeschool Rotterdam adviseerde de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) over sponsorwerving voor extra activiteiten. Er stroomde al 12.500 euro binnen. Van het geld zijn onder meer kleinere boten aangeschaft die kinderen de kans bieden laagdrempelig kennis te maken met de sport en de club.

‘RZV bestaat honderd jaar. Dat willen we graag vieren met een aantal evenementen, zoals een feest voor leden, een open dag voor mensen uit de buurt die de vereniging niet kennen en een receptie voor leden en genodigden. Bovendien zochten we al een tijd naar mogelijkheden om kleinere boten aan te schaffen. Dat biedt je de kans kinderen te leren zeilen alvorens ze eventueel besluiten door te gaan met de sport en een eigen boot aan te schaffen.’ Dat zegt Peter de Weerdt. Hij is voorzitter van RZV, gevestigd aan de Kralingse Plas. De vereniging deed via Rotterdam Sportsupport een beroep op een student van de Hogeschool Rotterdam. Het Instituut voor Commercieel Management biedt er de verdiepingsstudie ‘Maatschappelijke innovatie door sport’ aan. In dat kader worden één of twee studenten gekoppeld aan een vereniging om een promotie- en/of sponsorplan op te stellen. De Weerdt: ‘Wij zijn erg tevreden. Er is nu een beleid en structuur om sponsors te werven. Voor de ontwikkeling van dat soort zaken ontbreekt het soms aan mankracht of kennis binnen de vereniging. We hebben nu bijvoorbeeld een sponsorcommissie waarvan ieder lid weet wat zijn taken en verantwoordelijkheden zijn. Er is al 12.500 euro binnengehaald. Dankzij het beleid waren we bijvoorbeeld beter in staat bedrijven bereid te vinden in ruil voor een sponsorbedrag met hun logo en naam op de romp en het zeil van een zeilboot voor kinderen te staan.’

Ook uw voordeel doen met een student van de Hogeschool Rotterdam? Meld u aan via dit formulier of zoek contact met Kim Santbulte via k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl of 010 242 93 15.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marita Verkaik

Marita Verkaik

manager / plaatsvervangend directeur