Zowel beginnende als ervaren trainers en coaches van sporters met een beperking kunnen op zaterdag 15 maart gratis bijscholingen krijgen. Tussen 10.00 en 13:30 uur draait het in het Topsportcentrum Rotterdam om kennis en vaardigheden rondom sporters met een visuele beperking, sporters met een auditieve/communicatieve beperking, sporters met een gedragsstoornis en sporters met een verstandelijke handicap.

Benut deze kans! De Academie voor Sportkader (ASK), een partner van Rotterdam Sport op Maat, draait op 15 maart proef met drie nieuwe bijscholingen. Eén van de vier bijscholingen draait al langer en wordt door deelnemers goed gewaardeerd. Deelname is kosteloos.

Wat staat op het programma? Tijdens de bijscholing ‘Sporters met een visuele beperking’ leren deelnemers onder meer hoe zij hun pupillen dusdanig begeleiden, dat blessures, uitsluiting en sociale verwarringen worden voorkomen. Klik hier voor inschrijving en meer informatie.

Bij ‘Sporters met een auditieve/communicatieve beperking’ krijgen trainers en coaches onder meer tips om ervoor te zorgen dat deze leden plezierig kunnen meedoen in een regulier sportteam. Klik hier voor inschrijving en meer informatie.

In de bijscholing ‘Sporters met een gedragsstoornis’ leren trainers en coaches hoe zij last-gevend gedrag kunnen helpen voorkomen. Na afloop weten zij bijvoorbeeld waaraan ze dit gedrag herkennen. Een extra uitdaging bij deze bijscholing: deelnemers reflecteren op hun eigen handelen en stellen zich dus kwetsbaar op. Klik hier voor inschrijving en meer informatie. Let op: deze bijscholing bestaat uit twee dagdelen.

De uitgangspunten van de bijscholing ‘Sporters met een verstandelijke handicap’? Een aantrekkelijk sportklimaat creëren voor sporter en trainer. Je kunnen verplaatsen in de belevingswereld van sporters met een verstandelijke handicap en zo iedereen op de beste manier bedienen in een optimale omgeving. Klik hier voor inschrijving en meer informatie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie