Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft eind 2011 besloten dat de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) in 2012 gratis wordt voor vrijwilligers die werken met minderjarigen en actief zijn bij de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden. Het doel van het implementeren van de VOG voor vrijwilligers binnen de georganiseerde sport is om de veiligheid voor iedereen en minderjarigen en kwetsbare groepen in het bijzonder te vergroten.

De afgelopen periode is hard gewerkt om het vergoeden van de VOG’s administratief en procesmatig te organiseren binnen de sport. Hier liggen nog enkele uitdagingen, daarom is nog niet alle informatie beschikbaar. Sportbonden kunnen zich t/m 9 juli aanmelden. Op 10 juli wordt gepubliceerd welke bonden er aangesloten zijn. De planning is nu dat per eind augustus de VOG aangevraagd kan gaan worden.

Op de website van het NOC*NSF kunt u o.a. informatie vinden wie in aanmerking komt voor de vergoeding van de VOG en hoe vrijwilligers van sportverenigingen en sportbonden de VOG vergoed kunnen krijgen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse