Een verdubbeling van het ledenaantal. Een gouden medaille tijdens de Special Olympic World Games. Op eigen kracht een Open Week organiseren. Nu 2015 nadert, formuleren veel verenigingen nieuwe ambities. Over de goede voornemens van Beach Club Rotterdam, Stichting Plons en de Rotterdamse Korfbal Club WION.

Beach Club Rotterdam heeft een prachtig jaar achter de rug. De in beachvolleybal gespecialiseerde vereniging verhuisde naar een locatie met twee keer zoveel velden als voorheen: zes in plaats van drie. Bovendien was er de titel Ons Kluppie 2014 voor de leukste club van Rotterdam.

‘Maar voor 2015 hebben we ook weer ambities’, zegt voorzitter Richard de Kogel. ‘Nu we twee keer zoveel velden hebben, streven we ook naar twee keer zoveel leden: van 275 naar 550. Veel volleyballers die bij een indoorvereniging spelen, hebben een zomerstop. Bij ons kunnen ze vanaf mei doorsporten. We willen sowieso het huidige aantal jeugdleden – zestig – uitbouwen. Onze club is gevestigd aan de Zevenhuizerplas, maar we zijn beachvolleybal ook aan het ontwikkelen in andere delen van Rotterdam. Kortom, wij hebben er vertrouwen in de verdubbeling te realiseren.’

Barack Obama

Stichting Plons koestert een fonkelende prestatieve ambitie voor 2015. De stichting, die watersporten biedt voor mensen met een beperking, vaardigt twee zeilteams af naar de Special Olympic World Games in Los Angeles. Dit mega-sportevenement in 2015 wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar liefst 7.000 sporters, 3.000 coaches en begeleiders en een half miljoen toeschouwers zijn tussen 25 juli en 2 augustus van de partij. Het evenement wordt geopend door het Amerikaanse presidentsechtpaar Barack en Michelle Obama.

‘We gaan voor goud’, zegt Mark van der Heijden. Hij is voorzitter van Stichting Plons en hoofdtrainer van het ‘Unified Saling Team Netherlands’. Met ‘Unified Sailing wordt bedoeld dat het duo in het zeilschip bestaat uit een persoon met en een persoon zonder verstandelijke beperking. Van der Heijden: ‘Onze teams trainen op de Kralingse Plas. In 2015 besluiten we wie er bij elkaar in het schip zitten, maar het is al wel zeker wie meegaan naar LA: Michael Welter en Michiel Brouwer, die beiden een beperking hebben, en Toon Mul en Foeke Brouwer. Zij danken dit avontuur onder meer aan hun goede prestaties dit jaar tijdens de Special Olympics Barcelona Calella en de Special Olympics Nationale Spelen in Friesland.’

Open Week Sportpunt WION

De Rotterdamse Korfbal Club WION was dit jaar één van de initiatiefnemers van een Open Week. Omwonenden konden kosteloos kennismaken met de sport- en beweegactiviteiten bij Sportpunt WION. Werden de organisatoren bij de eerste editie ondersteund door Rotterdam Sportsupport, deze keer gaan ze de klus zelf klaren.

Els Bijlsma is verenigingsmanager van WION. Zij zegt: ‘We beginnen op zaterdag 14 maart met een open dag. Bezoekers kunnen dan bijvoorbeeld meedoen aan de Fittest. Desgewenst krijgen ze een persoonlijk advies over een geschikte sport. De Open Week duurt tot en met vrijdag 20 maart. Wat er allemaal te doen is? De korfbaltak van WION organiseert regulier korfbal, kangoeroe-korfbal (voor 3- tot en met 6-jarigen, red) en korfbal voor mensen met een beperking. We voorzien ook in KombiFit en Senioren Sportief voor 55-plussers. Tennissen is mogelijk bij de tennistak van WION, frisbeeën bij Ultimate Frisbee Rotterdam en badmintonnen bij Badmintonclub Ommoord. Verder kunnen belangstellenden terecht bij Indoor Bowls Club Rotterdam, Bridgeclub De Romeynshof en Klaverjasclub Ommoord. Andere mogelijkheden zijn fitgymnastiek en dynamic tennis, vooral bedoeld voor senioren.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging