De verenigingen draaien weer op volle toeren sinds de start van het nieuwe seizoen. Onder andere trainers, barmedewerkers, scheidsrechters, commissieleden en bestuurders zorgen er met elkaar voor dat de leden zich weer met plezier kunnen vermaken binnen hun vereniging. Rotterdam Sportsupport wil deze vrijwilligers de kans geven zichzelf te ontwikkelen, omdat dit ten goede komt aan de kwaliteit van de vereniging. Lees in dit artikel de opleidingsmogelijkheden.

Bijdrage kaderopleidingen
Met de bijdrage kaderopleidingen kunnen verenigingen aanvragen doen voor een financiële vergoeding om vrijwilligers op te leiden. Dit kunnen zowel sporttechnische als organisatorische opleidingen zijn. Voorbeelden van cursussen/ opleidingen kunnen zijn: een trainersopleiding, een jurycursus, een EHBO-cursus, een cursus Sociale Hygiëne, etc. Meer informatie over de voorwaarden en hoe aan te vragen vind je hier.

NOC*NSF Academie voor Sportkader
Het NOC*NSF Academie voor Sportkader biedt jaarlijks in de regio ook een aantal cursussen aan. Dit zijn sporttak overstijgende cursussen voor trainers, coaches, scheidsrechters, bestuurders en andere vrijwilligers in de sport. Een greep uit de cursussen: vier inzichten over trainerschap, de kansen van 50+, omgaan met sportongevallen en blessures, trainen en coachen van jongeren met autisme. Voor een actueel overzicht van data en meer informatie over deze cursussen klik hier.  Voor deze cursussen kan de bijdrage Kaderopleidingen worden aangevraagd.

Trainingen Rotterdam Sportsupport
Rotterdam Sportsupport organiseert regelmatig ook zelf themabijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen. Naast het sportcongres op 17 oktober met een enorm divers aanbod aan sessies (zie artikel elders op deze site), zijn op dit moment de volgende bijeenkomsten bekend:

  • Maandag 5 november: bijeenkomst over nieuwe BTW-regels
  • Maandag 12 november: vertrouwenscontactpersoon (deel 1)
  • Maandag 26 november: vertrouwenscontactpersoon (deel 2)

Een actueel overzicht van de agenda met informatie over bovenstaande bijeenkomsten is te vinden op www.rotterdamsportsupport.nl/agenda

Naast bovenstaande mogelijkheden zijn er in het land nog diverse andere cursussen te volgen die voor vrijwilligers interessant zijn. Heb je een vraag of een suggestie? Schroom dan niet om contact op te nemen met je gebiedscoördinator.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging
Ellen Breedveld