Geïnspireerd door de Rotterdamse successen met de schoolsportvereniging starten drie Groningse wijken met de Bslim SchoolSportClub. De SchoolSportClub moet een einde maken aan de lage verenigingsdeelname van kinderen van 6 tot 12 jaar in de wijk. De wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk zijn de eerste die starten met het Rotterdamse schoolsportmodel.

De Rotterdamse schoolsportverenigingen hebben binnen een aantal jaar geleid tot zo’n 2000 extra leden bij de deelnemende sportverenigingen. Deze resultaten kunnen rekenen op landelijke belangstelling. Rotterdam Sportsupport, initiatiefnemer van het project, is onder meer met adviestrainingen betrokken geweest bij de opstart in Groningen.

De schoolsportvereniging heeft als doel kinderen structureel sport aan te bieden in de eigen wijk of in de buurt van school. Bij de schoolsportvereniging kunnen meerdere scholen in de wijk zich aansluiten. Voor het verzorgen van de diverse sporttrainingen in de wijk wordt een beroep gedaan op sterke sportverenigingen. Deelnemende sportverenigingen krijgen dus eigenlijk een satellietlocatie in de wijk. Dat levert niet alleen nieuwe leden op; de sportverenigingen dragen op deze manier ook een steentje bij aan een gezonde en sportieve toekomst voor de jeugd. Daarnaast krijgt de wijk een positieve impuls.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Deters

Marcella Deters

interim projectleider beweegcoach