In aanloop naar het EK Vrouwenvoetbal dat op 16 juli begint vindt vandaag (vrijdag 12 mei) in het stadion van Sparta Rotterdam een groot voetbalfestival plaats. Honderden jonge voetbalsters, trainers, ouders, bestuursleden en clubs maken op deze dag kennis met het damesvoetbal. Zij nemen deel aan diverse activiteiten en workshops. De komende weken staat er in Rotterdam veel te gebeuren om WEURO2017 en het vrouwenvoetbal onder de aandacht te brengen. Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in onze regio.

,,We verwachten honderden deelnemers,’’ zegt organisator Edwin de Koning. ,,Zij dompelen zich op de prachtige plek die Het Kasteel is helemaal onder in het vrouwenvoetbal, dat in onze regio sterk groeit. Het Voetbalfestival vormt zo de ideale opmaat naar het EK in juli. Rotterdam is speelstad en is daar trots op.’’

Het EK vrouwenvoetbal (WEURO2017) vindt plaats van 16 juli tot en met 6 augustus. Rotterdam is samen met Doetinchem, Breda, Tilburg, Deventer, Enschede en Utrecht gastheer. Op Het Kasteel worden vier groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Het Nederlands Elftal speelt op donderdag 20 juli in Rotterdam. Tijdens het Voetbalfestival staat een speciale WEURO-area helemaal in het teken van dit naderende EK. Hier kunnen deelnemers meedoen aan onder meer tafelvoetbal, gaten schieten en Keepie Uppie, het hooghouden van de bal. Journalisten worden van harte uitgenodigd om in aanloop naar WEURO 2017 reportages te maken van het Voetbalfestival op Het Kasteel.

Het Voetbalfestival begint om 17.15 uur met een welkomstwoord en eindigt om 21.45 met een afsluitende borrel. Tussen 18.30 en 19.45 wordt er actief gesport. Om 20.00 uur is ex-international Manon Melis te gast. Zij vertelt over haar loopbaan en beantwoordt vragen van de jonge voetbalsters. Het voetbalfestival wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, de KNVB, Rotterdam Topsport, XerxesDZB en Sparta Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk