BC Asterix is Rotterdams grootste badmintonvereniging. ‘En de gezelligste’, voegt de club er snel aan toe. Zaterdag 16 april bezoekt RTV Rijnmond-reporter Deborah Gravenstijn de badmintonners om uit te vinden wat de club zo bijzonder maakt.

Ons Kluppie is een jaarlijks terugkerend samenwerkingsproject van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. BC Asterix is een van de tien genomineerde verenigingen. Op 16 april gaan zij het grote publiek duidelijk maken waarom juist zij Rotterdams leukste kluppie zijn.

De in 2011 veertig jaar bestaande club heeft circa 150 senioren en vijftig jeugdleden in haar ledenbestand. “De leden vinden bij ons een gezonde mix van jeugd, recreanten en competitiespelers, de drie even belangrijke pijlers binnen onze vereniging”, zegt secretaris Wouter Wadman. “Maar we hebben ook een afdeling voor G-sport, waarin tien enthousiaste en fanatieke gehandicapte sporters zich elke donderdagavond uitleven.”

Wadman noemt als belangrijke kenmerken “het enorme clubgevoel en het grote badmintonplezier dat vanzelf tot prestaties leidt”. Daarbij past het Open Bondstoernooi dat de club deze maand voor het eerst in de clubgeschiedenis organiseert. Wadman: “Het toernooi is toegankelijk voor alle NBB- spelers van Nederland. Het belooft een geweldige dag te worden en hopelijk een terugkerend jaarlijks toernooi op de landelijke toernooikalender.” Het toernooi is een aanvulling op een grote evenementenkalender van BC Asterix, waarop onder andere ook een lentetoernooi, kersttoernooi, een pepernotentoernooi en een jeugdkamp voorkomen.

Buiten dat BC Asterix meedingt naar de titel van Ons Kluppie 2011, zit er ook geldprijs van 2.500 euro aan verbonden. “Daar hebben we twee mooie bestemming voor”, weet Wadman. “We willen graag een weekend weg in het kader van ons veertigjarige jubileum. Daarnaast zijn we de jeugdafdeling aan het uitbreiden om in te spelen op de groeiende vraag naar badminton in Rotterdam. Daar kunnen we een investering goed voor gebruiken.”

Gedurende de tien weken waarin de verenigingen zich presenteren, kan het publiek stemmen op zijn favoriete club. Naast het publiek maakt ook een deskundige jury met onder meer oud-topjudoka Deborah Gravenstijn weer haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. Stemmen en meer informatie over Ons Kluppie vindt u hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur