Zaterdag 26 maart is het de beurt aan handbalvereniging de Meeuwen om zich te presenteren als leukste ‘kluppie’ van Rotterdam. De handbalvereniging mag als derde van tien genomineerde clubs laten zien wat ze allemaal in huis heeft. En dat is een heleboel, volgens eigen zeggen.

Ons Kluppie is een jaarlijks terugkerend samenwerkingsproject van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Halverwege maart 2011 is de strijd weer van start gegaan. RHV de Meeuwen denkt als winnaar uit de bus te komen omdat zij onder andere de oudste handbalvereniging van Rotterdam is. In 2013 bestaat zij namelijk alweer 75 jaar.

Anja van Weijen, voorzitter van de promotie en wervingscommissie, zegt: “Leden die bij ons in hun jeugd zijn begonnen, groeien vaak door naar bestuursfuncties. Zelfs bij het Nederlands Handbalverbond. Ze blijven dus voor langere tijd betrokken bij de handbalsport. We leveren verder ook vaak scheidrechters voor toernooien en trainers voor handbal clinics op scholen. Daarnaast vervult RHV de Meeuwen al jaren een belangrijke rol in de opvang en begeleiding van jeugd in de wijk Hillegersberg-Schiebroek in samenwerking met de bewonersorganisatie 110-Morgen.”

Buiten dat RHV de Meeuwen meedingt naar de titel van Ons Kluppie 2011, zit er ook geldprijs van 2.500 euro aan verbonden. “Een zeer welkom bedrag dat ten goede komt van al onze leden.” weet van Weijen. In mei 2013 bestaat onze club 75 jaar en dat willen we uiteraard vieren. Verder is er al ieder jaar een meeuwenkamp maar dit keer gaan we het extra feestelijk maken.”

Gedurende de tien weken waarin de verenigingen zich presenteren, kan het publiek stemmen op zijn favoriete club. Naast het publiek maakt ook een deskundige jury met onder meer oud-topjudoka Deborah Gravenstijn weer haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. Stemmen kan hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting