Sinds kort krijgt s.v. D.R.L. hulp bij de alledaagse taken die op de sportvereniging verricht moeten worden. Pameijer, een organisatie dat mensen met een beperking helpt beter te functioneren in de maatschappij, gaat extra krachten inzetten in de Leeuwenkuil van s.v. D.R.L. Van maandag tot en met donderdag zullen acht jongelui de handen uit de mouwen steken onder leiding van twee begeleiders. Op die manier zullen de jongeren van Pameijer de werkzaamheden van de dagploeg voor een deel overnemen.

Kantine schoonmaken, kleedkamers onderhouden, ramen zemen, bijvullen van de koelkasten, al dat soort werkzaamheden zullen ze gaan verrichten. Ook in de buitenlucht is zat werk te vinden. Als het de weersomstandigheden het toelaten, mogen de cliënten van Pameijer zwerfvuil opruimen, bladeren verzamelen en het veld besproeien. De doelstelling van dit traject is om een jongere door te laten stromen naar een bedrijf of instelling die hen werk kan bieden. Via het werk bij s.v. D.R.L. worden zij voorbereid op het echte werk.

De groep heeft bij s.v. D.R.L. al snel hun draai kunnen vinden. Ze hebben een eigen plekje waar zij gezamenlijk eten en drinken. Om de drie weken organiseert s.v. D.R.L. een ‘patatdag’ voor de harde werkers en de huidige dagploeg.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janneke van Tienen

Janneke van Tienen

P&O medewerker