HC Rotterdam organiseerde onlangs een digitale informatieavond voor alle leden van de vereniging. Via dit webinar blijft de club in deze crisistijd graag in contact met de leden. Zo houdt de Rotterdamse hockeyvereniging alle betrokkenen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus en andere activiteiten op en rond de vereniging.

Het was een geslaagd uur met meer dan tweehonderd online deelnemers en praatjes van onder anderen de voorzitter en penningmeester. Ook werd de voorzitter van de KNHB, Erik Cornelissen, ‘ingevlogen’, kregen de leden een update over de status van de blaashal en liet men andere leuke acties zien, zoals de pachter die een thuisbezorgd-service heeft opgezet en iedere vrijdag honderd maaltijden maakt voor de Rotterdamse Voedselbank. Uiteraard was er ook genoeg ruimte voor het stellen van vragen via de chatfunctie, die live werden beantwoord door de bestuursleden. Deze online informatieavond van HC Rotterdam is een mooi voorbeeld van hoe je als vereniging in contact kan blijven met jouw leden in deze tijd en toch een gevoel van verbinding kan creëren.

Nieuwe media

De digitale meeting werd erg goed ontvangen door de leden en het bestuur. Diederik Chevalier (voorzitter): “Door de inzet van nieuwe media hebben we onze leden kunnen betrekken bij de club. Vooral de mogelijkheid om vragen te stellen en interactie aan te gaan, zorgt ervoor dat je als bestuur dicht bij de leden staat.”
“Een ongelofelijk bijzondere dag, dat een webinar met ruim tweehonderd leden zo’n verbondenheid kan oproepen,” vult Erna Truijens (bestuurslid) aan. “Het gaf ondanks de afstand toch een fijn huiskamergevoel. Ik ben trots op mijn bestuursvrienden.”

Digitale tools

De bijeenkomst werd georganiseerd met Zoom Webinars, een meer uitgebreide versie van Zoom dan de gratis versie waarmee je kunt videobellen met maximaal honderd personen tegelijkertijd en maximaal veertig minuten. Wil je weten welke tools je nog meer kunt gebruiken voor een digitale meeting? In dit artikel hebben we een aantal handige tools op een rij gezet.

Wil jouw club ook aan de slag met een digitale meeting of heb je vragen hierover? Neem dan contact op met Ron Stieding, verenigingsadviseur van Rotterdam Sportsupport, via r.stieding@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-2429315.

Ron Stieding

Ron Stieding

Verenigingsadviseur

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Ledenwerving
  • Ledenbehoud
  • Ondernemerschap
  • Doelgroepadvies
  • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Gert-Jan Lammens

Gert-Jan Lammens

directeur